Žoc je postavio temelje – turski gigant ne odustaje od jugoslovenske škole

© AFP 2023 / OZAN KOSEAleksandar Đorđević – proslavljeni srpski košarkaš i trener
Aleksandar Đorđević – proslavljeni srpski košarkaš i trener - Sputnik Srbija, 1920, 19.07.2021
Pratite nas
Željko Obradović, aktuelni trener Partizana, sredinom druge decenije ovog veka postavio je temelje u košarkaškom klubu Fenerbahče i čelni ljudi turskog giganta ni danas ne odustaje od istih principa.
Obradović je u Fenerbahčeu proveo sedam godina (2013-2020) i klubu iz Istanbula doneo je istorijsku titulu šampiona Evrope.
Žoc je božanstvo u Feneru, čovek čija se reč i te kako poštuje, te čelnici kluba imaju veliko poštovanje za trenere koji dolaze sa prostora Balkana.
To govori i angažovanje Igora Kokoškova na čelo stručnog štaba, međutim, veliko je pitanje da li će se aktuelni srpski selektor zadržati na klupi Fenerbahčea.
Srpski košarkaški trener Igor Kokoškov na Evropskom prvenstvu 2017. koje je osvojio sa reprezentacijom Slovenije - Sputnik Srbija, 1920, 18.07.2021
Amerikanci „kradu“ iz Srbije – zbog Luke
Razlog je povratak u NBA gde je Kokoškov, pre dolaska, u Evropu proveo 20 godina. Srpski trener ima ponudu Dalas Meveriksa, da bude u pomoćni trener Džejsona Kida, te postoji velika šansa da se vrati u Ameriku.
To je Fenerbahče stavilo u nezavidnu poziciju jer nemaju kontinuitet, a, prema pisanju evropskih medija, klub iz Istanbula ne želi da odustane od puta koji je postavio Obradović.
„Sportski žurnal“ prenosi da je Aleksandar Sale Đorđević jedan od kandidata da zameni Kokoškova, što znači da bi bivši selektor Srbije odmah pronašao novi posao.
Đorđević je prethodne sezone doneo Virtusu iz Bolonje titilu šampiona Italije posle 20 godina, ali je napustio klub i trenutno se nalazi bez angažmana.
Sale se čini kao idealna zamena za Kokoškova, ali grčki „Totalbasket“ prenosi da nije jedini kandidat za mesto prvog trenera. Navodno, Fenerbahče razmišlja o hrvatskom stručnjaku Nevenu Spahiji.
Spahija je dobro poznato ime u Istanbulu, predvodio je Fenerbahče u periodu od 2010. do 2012, a trenutno je trener Šangaj Šarksa u Kini.
Ima veliko iskustvo, radio je i u NBA ligi, te je uz Đorđevića glavni kandidat za klupu vicešampiona Turske.
Narednih dana očekuje se da se Fenerbahče i Kokoškov zvanično raziđu, a ubrzo posle toga saznaćemo njegovog naslednika.
Zbog njega je „gorela“ Grčka, zavadio je dva važna Srbina i – otišao u legendu
Hrvati gledaju u leđa Srbiji i Crnoj Gori – zbog Evropske unije
Amerikanci „kradu“ iz Srbije – zbog Luke
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala