Zajednički projekat Bila Gejtsa i Džordža Soroša

© Tanjug / ARMasovno testiranje na šangajskom aerodromu
Masovno testiranje na šangajskom aerodromu - Sputnik Srbija, 1920, 19.07.2021
Pratite nas
Susnivač „Majkrosofta“ Bil Gejts udružuje sa Džordžom Sorošom i njegovim Fondom za ekonomski razvoj u nameri da kupi „Molodžik“, britansku kompaniju koja proizvodi dijagnostičke testove, između ostalih i brzi test na virus korona.
Konzorcijum, koji podržavaju Fond za ekonomski razvoj Soroš i Fondacija „Bil i Melinda Gejts“ uložiće najmanje 41 milion dolara u kompaniju „Molodžik“, koja je razvila jeftine i brze testove za otkrivanje kovid 19 dijagnostikovanjem bočnog protoka, koji se obično koristi za otkrivanje trudnoće.
Tehnologija će se koristiti za proizvodnju brzih testova za dijagnozu tropskih bolesti poput denga virusa i i rečnog slepila u zemljama sa niskim BDP-om. Kompanija, koju je 2003. godine osnovao Pol Dejvis, biće preimenovana u „Global ases helt“. Prema rečima izvršnog direktora „Molodžik“ Marka Dejvisa, kompanija namerava da zahvaljujući svojim testovima stavi Afriku u prvi plan, umesto da joj ostavlja „mrvice“, piše britanski „Telegraaf“.
„Nedostatak pristupačnoj i efikasnoj dijagnozi koronavirusne bolesti – ili drugih visokorizičnih bolesti – onemogućava otkrivanja bolesti i napore da se prekinu lanci prenosa“, rekao je Dan Vatendorf, direktor inovativnih tehnoloških rešenja u Fondaciji „Bil i Melinda Gejts“.
Bez obzira na plemenite namere tzv. američkih filantropa, teorije zavere već dugo kruže internetom i tiču se njihove navodne veze sa pandemijom, prenosi RT.
Milijarder i osnivač Majkrosofta Bil Gejts na Svetskom ekonomskom forumu 2013. godine - Sputnik Srbija, 1920, 30.06.2021
Udružuju se „Rio Tinto“ i Bil Gejts
Koronavirus utiče na pad berze - Sputnik Srbija
Sve o domaćoj i svetskoj ekonomiji

Pročitajte ovde

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala