Indija potvrdila: „Sputnjik Ve“ efikasan protiv delta soja

© Sputnik / Vitaliй Belousov / Uđi u bazu fotografijaAmpule sa ruskom vakcinom "Sputnjik Ve"
Ampule sa ruskom vakcinom Sputnjik Ve - Sputnik Srbija, 1920, 19.07.2021
Pratite nas
Indijski Savet za medicinska istraživanja (ICMR) potvrdio je da je ruska vakcina „Sputnjik Ve“ (Sputnik V) efikasna protiv delta soja virusa korona, saopštila je agencija ANI pozivajući se na rukovodioca istraživačke grupe za pitanja kovida N.K. Aroru.

„Da, u skladu sa istraživanjima ICMR potvrđeno je da je ruska vakcina efikasna protiv delta soja virusa“, izjavio je Arora.

Pakovanje ruske vakcine protiv kovida Sputnjik Ve - Sputnik Srbija, 1920, 13.07.2021
U Indiji u septembru počinje proizvodnja vakcine „Sputnjik Ve“
Takođe, indijski Savet za medicinska istraživanja tvrdi da su i ostale dve vakcine, koje su u opticaju u Indiji, takođe efikasne protiv tog soja virusa korona.
Inače, trenutno je u Indiji dozvoljena primena tri vakcine protiv virusa korona – indijske varijante „oksfordske vakcine“ pod nazivom „Kovišild“, domaće vakcine „Kovaksin“ i ruske vakcine „Sputnjik Ve“.
Podsetimo, „Sputnjik Ve“ je odobrena u Indiji 12. aprila 2021. godine u okviru ubrzane procedure registracije. Indija je vodeće proizvodno čvorište za proizvodnju ruske vakcine.
Ruski fond za direktne investicije je ranije postigao sporazume sa velikim brojem farmaceutskih kompanija u Indiji (Gland Farma, Hetero Biofarma, Panacea Biotek, Stelis Biofarma, Virčov Bioteki Morepen) za proizvodnju „Sputnjika Ve“.

Gde je registrovan „Sputnjik Ve“

Ruska vakcina „Sputnjik Veregistrovana je u 68 zemalja sa ukupnom populacijom od preko 3,7 milijardi ljudi. Podaci regulatora iz niza zemalja, uključujući Argentinu, Srbiju, Bahrein, Mađarsku, Meksiko i druge zemlje, dobijeni tokom vakcinacije stanovništva, pokazuju da je „Sputnjik Ve“ jedna od najbezbednijih i najefikasnijih vakcina protiv virusa korona.
Pakovanje ruske vakcine protiv kovida Sputnjik Ve - Sputnik Srbija, 1920, 14.05.2021
U Indiji počela vakcinacija „Sputnjikom Ve“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala