Olimpijski plamen Tokio 2020. - Sputnik Srbija, 1920
Olimpijske igre u Tokiju
Košarka, tenis, odbojka, vaterpolo... Srbija na Olimpijskim igrama u Tokiju ima 86 predstavnika – ko su oni, kada nastupaju i šta se od njih očekuje saznajte uz Sputnjik sport.

Zverev zapretio Đokoviću i odbrusio Bekeru

© AP Photo / Tim IrelandNovak Đoković i Aleksandar Zverev
Novak Đoković i Aleksandar Zverev - Sputnik Srbija, 1920, 18.07.2021
Pratite nas
Nemački teniser Aleksander Zverev izjavio je da je spreman da se suprotstavi Novaku Đokoviću na Olimpijskim igrama u Tokiju i usput odbrusio čuvenom Borisu Bekeru.
Zverev će biti jedan od retkih potencijalno pravih izazova za Đokovića na Olimpijskim igrama, od kojih su velikani – kao što su Rafael Nadal, Rodžer Federer i Dominik Tim – odustali.
Dvadesetčetvorogodišnji Nemac, koji je Novaka pobedio dvaput u osam duela, veruje da u Tokiju ima šansu.
„Ja uvek mislim da sam spreman da se suprotstavim Novaku. Protiv njega morate da imate inicijativu u razmenama“, rekao je Zverev.
Pored Novaka i Saše, za titulu u Tokiju će konkurisati i Danil Medvedev i Stefanos Cicipas, pored ostalih, dok će čudo pokušati da napravi Endi Mari.
Ono što je jedino trenutno jasno je da je predstavnik Srbije prvi favorit za zlatnu medalju, a ko mu je najveći izazivač ostaje za videti.
Zverev je posle polufinala Rolan Garosa imao loše izdanje na travi, pošto je izgubio u osmini finala Halea i četvrtom kolu Vimbldona, o čemu je govorio njegov sunarodnik Boris Beker.
„Mora da prestane da pravi iste greške, jer ih on ponavlja na svakom Grend slemu. U bitnim trenucima meča on je previše pasivan, stoji iza osnovne linije i nada se da će protivnik pogrešiti. To možda jeste dovoljno protiv slabije rangiranih igrača, ali oni bolji ne prave takve greške“, rekao je bivši trener Novaka Đokovića.
Zverevu se nije svidelo šta je sedmostruki Grend slem šampion imao da kaže, pa mu je poslao oštar odgovor.
„Boris i ja se znamo nekoliko godina, dobro znamo šta mislimo jedan o drugom. Znam šta on misli i nisam iznenađen, ali me to ne interesuje. Cilj mi je da donesem zlato Nemačkoj na Olimpijskim igrama i naporno se spremam za to“, odbrusio je peti teniser sveta.
Stefanos Cicipas posle poraza u finalu Rolan Garosa - Sputnik Srbija, 1920, 18.07.2021
Šta se desi kada hoćete da „srušite snove“ Novaka Đokovića?
Najbolji teniser sveta Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 16.07.2021
„Imaš super hranu, a ne koristiš začine“: Gerić za Sputnjik o mentalnoj pripremi i Đokovićevom inatu
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 15.07.2021
„Novak ima mnogo novca i sve te sponzore, to što radi dovoljno govori o njemu“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala