Šta se desi kada hoćete da „srušite snove“ Novaka Đokovića?

© AP Photo / Christophe EnaStefanos Cicipas posle poraza u finalu Rolan Garosa
Stefanos Cicipas posle poraza u finalu Rolan Garosa - Sputnik Srbija, 1920, 18.07.2021
Pratite nas
Grčki teniser Stefanos Cicipas od finala Rolan Garosa i poraza od Novaka Đokovića ne uspeva da se izvuče iz serije loših rezultata, ali to ne biste shvatili slušajući njegove izjave.
Cicipas je odigrao Grend slem karijere u Parizu, te došao nadomak prve titule u karijeri, pošto je vodio sa 2-0 u setovima u finalu protiv Đokovića.
Na kraju je doživeo veoma bolan poraz, saznao da mu je umrla baka, a onda ušao u seriju loših rezultata.
Odmah je sa šljake, kao i svi, prešao na travu, ali u prvom kolu Vimbldona izgubio od Frensisa Tijafoa sa 3-0 u setovima.
Napravio je pauzu od nešto više od dve nedelje, pa se pojavio na turniru u Hamburgu, gde je prošao prvo kolo, ali onda neočekivano izgubio od Filipa Krajinovića.
Razloga za loše rezultate može da bude mnogo, ali je verovatno najbitniji vezan upravo za najboljeg tenisera sveta.
„Mi iz mlađe generacije smo gladni uspeha, želimo da uradimo nešto slično (kao Novak) jednog dana. Ovde smo da bismo ga zaustavili, da bismo srušili njegove snove“, rekao je Cicipas, uz reči hvale za Đokovića, neposredno pred Vimbldon.
Nedugo zatim Grk je doživeo debakl za nekoga ko je četvrti teniser sveta, a teniska javnost je se momentalno „uhvatila“ za njegovu izjavu, uz komentare da je previše „poleteo“.
Cicipas kao da nije shvatio šta ne treba raditi, pa je i pred naredni turnir, gde ga je sačekao Krajinović, uradio nešto slično.
On je jedno vreme ove sezone vodio po broju osvojenih bodova u tekućoj godini, odnosno u Trci za Završni turnir u Torinu, ali ga je u međuvremenu Novak prestigao i ostavio „u prašini“.
Međutim, to nije sprečilo grčkog tenisera da veruje u to da do kraja sezone može da prestigne dvadesetostrukog Grend slem šampiona, aktuelnog osvajača sva tri ovogodišnja Slema.
„To mi je velika motivacija. Znam da sam blizu Đokovića. Motivisan sam da imam bolji nastavak sezone. Igraće se dosta u SAD na betonu i mislim da tu mogu da ga sustignem. Možda čak i da osvojim veliki broj poena i da ponovo pređem u vođstvo“, rekao je Cicipas pred turnir u Hamburgu.
Kao što već znate, ni turnir u Nemačkoj nije prošao dobro za Cicipasa, koji ima oko 2.500 bodova manje u Trci, a na najvećem turniru do kraja sezone, US openu, Novak brani samo osminu finala, ali će i Grk moći da dođe do bodova, jer je prošle godine neočekivano izgubio u trećem kolu.
Najbolji teniser sveta Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 16.07.2021
„Imaš super hranu, a ne koristiš začine“: Gerić za Sputnjik o mentalnoj pripremi i Đokovićevom inatu
Najbolji teniser sveta Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 16.07.2021
„Pitala je za tebe čim se probudila“ – Đoković divnim potezom oduševio baku
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 12.07.2021
Stručnjaci za Sputnjik: Đoković je GOAT
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala