Trka godine pripala Hamiltonu - Britanac učestvovao u incidentu, kažnjen, pa prvi prošao kroz cilj

© AP Photo / Lars BaronLuis Hamilton
Luis Hamilton - Sputnik Srbija, 1920, 18.07.2021
Pratite nas
Neverovatna trka za Veliku nagradu Velike Britanije u Silverstonu okončana je trijumfom Luisa Hamiltona. Britanac je na samom startu učestvovao u sudaru sa Maksom Ferstapenom, koji je morao da okonča trku, Hamilton je kažnjen sa 10 sekundi zbog toga, ali ga to na kraju nije sprečilo da na kraju prvi prođe kroz cilj.
I zaista je na neverovatan način aktuelni šampion Formule 1 Luis Hamilton stigao do pobede.
Posle incidenta u najbržoj krivini na šampionatu u kom je došlo do kontakta prednjeg levog točka Hamiltona i zadnjeg desnog Maksa Ferstapena, Holanđanin je neverovatnom brzinom izleteo sa staze i zakucao se u zaštitnu barijeru, te je trka za njega bila okončana.
Sreća je da je sam ekspresno napustio vozilo, prebačen je hitno u bolnicu gde je posle prvih analiza sa njim sve u redu. Ipak, lekari će pratiti njegovo stanje, radi mu se i skener glave.
Formula 1  - Sputnik Srbija, 1920, 18.07.2021
Stravična nesreća u Formuli 1 – sudar Hamiltona i Ferstapena pri brzini od 300 na sat /video/
Takav epilog koštao je potpuno opravdano Britanca kazne, dobio je 10 sekundi, i njih je odradio u 28. krugu (od 52 koliko ima trka) na zameni pneumatika, posle čega se u trku vratio kao petoplasirani vozač.
S obzirom na to da je trka zaustvljena u četvrtom krugu posle stravične nesreće, ista je bila prekinuta, usledile su crvene zastave, a na restartu je Šarl Lekler bio taj koji se našao na vodećoj poziciji.
Odlučio je Hamilton da ga napadne sa unutrašnje strane i da ga prestigne u 50. krugu trke za Veliku nagradu Velike Britanije.
Do kraja trke u Silverstonu i prave drame koja je na kraju usledila, maestralni Britanac je uspeo je da prođe prvi kroz cilj, drugi je bio Šarl Lekler, a treći Valteri Botas.
Čudo od deteta – Ivana Ilić osvojila srebro i ušla u istoriju Srbije!
Preminuo legendarni srpski atletičar
Da li će Olimpijske igre sebe zabraniti u Rusiji?
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala