Stravična nesreća u Formuli 1 – sudar Hamiltona i Ferstapena pri brzini od 300 na sat /video/

© AP Photo / Jon SuperFormula 1
Formula 1  - Sputnik Srbija, 1920, 18.07.2021
Pratite nas
Katastrofalne scene na samom startu trke za Veliku nagradu Velike Britanije na Silverstonu. U drugom krugu došlo je do kontakta lidera Maksa Ferstapena i Britanca Luisa Hamilton, posle čega je Holanđanin izleteo sa staze i zakucao se u ogradu. Završio je trku, a sva je sreća da je prošao bez povreda, pri brzini od gotovo 300 na sat.
Ferstapen je bio vlasnik pol-pozicije i već u prvom krugu je u nekolik navrata morao da brani poziciju, da bi u drugom krugu došlo do kontakta sa aktuelnim šampionom Formule 1 Luisom Hamiltonom.
Njegov bolid je prednjim delom udario u Ferstapenovo vozilo, tačnije njegov zadnji desni točak, koji je momentalno otpao, a Holanđanin je očekivano ostao bez kontrole i zakucao se u ogradu u punoj brzini.
Maks je ekspresno napustio havarisano vozilo i trka je prekinuta. Trka u Silverstonu koja ima 52 kruga na samom startu je obustavljena, ulaskom sejfti-kara.
Mercedesov tim zamenio je „kljun“ na Hamiltonovom bolidu, dok su ostali vozači u boksu sačekali da trka za Veliku nagradu Veliki Britanije bude nastavljena.
Čudo od deteta – Ivana Ilić osvojila srebro i ušla u istoriju Srbije!
Da li će Olimpijske igre sebe zabraniti u Rusiji?
„Žalosno je to što ste uradili, nikada nisam uzeo kokain“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala