Majmunske boginje stigle u SAD

CC0 / Pixabay / Majmun
Majmun - Sputnik Srbija, 1920, 18.07.2021
Pratite nas
Retka, ali potencijalno ozbiljna virusna bolest identifikovana je kod stanovnika Dalasa koji se nedavno vratio iz Nigerije. Zdravstveni zvaničnici rekli su da postoji vrlo mali rizik po javnost.
Pacijent, stanovnik Dalasa, hospitalizovan je u Dalasu i u stabilnom je stanju, rekli su zdravstveni zvaničnici. Centri za kontrolu i prevenciju bolesti saopštili su da sarađuju sa neidentifikovanom avio-kompanijom, kao i državnim i lokalnim zdravstvenim službenicima kako bi kontaktirali putnike koji su putovali sa pacijentom tokom dva leta – jednim od Lagosa do Atlante 8. jula, a drugim od Atlante do Dalas 9. jula, piše „Njujork tajms“
„Majmunske boginje su retka, ali potencijalno vrlo opasna virusna bolest koja obično počinje sa simptomima gripa. Otiču limfni čvorovi, a onda se pojavljuje osip koji se širi po licu i telu“, navedeno je iz Centra za kontrolu bolesti. Soj majmunskih boginja kod osobe iz Dalasa je već viđen u Nigeriji i zapadnoj Africi. Infekcija može da traje od dve do četiri nedelje, a bolest ima smrtnost od oko jedan odsto.
Bolesnik sa majmunskim boginjama - Sputnik Srbija, 1920, 25.09.2018
Majmunske boginje stigle u Evropu, a srpski epidemiolog dao važno upozorenje
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala