Pokorio je Evropu, a onda kompletirao „izdaju“ – besplatno

© AP Photo / Paul EllisĐanluiđi Donaruma
Đanluiđi Donaruma - Sputnik Srbija, 1920, 18.07.2021
Pratite nas
Đanluiđi Donaruma, golman italijanske reprezentacije koja je osvojila zlato na Evropskom prvenstvu u fudbalu, potpisao je petogodišnji ugovor sa Pari Sen Žermenom u slobodnom transferu, pošto je Italijanu istekao ugovor sa Milanom.
Francuski vicešampion nastavlja da pravi talase na transfer tržištu dovođenjem Đanluiđija Donarume, najboljeg igrača Evropskog prvenstva 2020.
Donaruma je sa Italijom osvojio Evropsko prvenstvo, na kojem je proglašen za najboljeg individualca, nakon što je briljirao u penal-seriji protiv Engleske u finalu, da bi nedugo zatim uradio ono o čemu se pričalo cele prethodne sezone.
Italijan se tako pridružio Žoržinju Vajnaldumu, Ašrafu Hakimiju i Serhiju Ramosu koji su već stigli na Park prinčeva ovog leta, pošto PSŽ nastoji ponovo da napadne Ligu šampiona nakon neuspele sezone i na nacionalnom i na međunarodnom planu.
Donaruma se priključio PSŽ-u bez obeštećenja nakon što mu je ugovor sa Rosonerima istekao 30. juna, a Italijan odbio ponudu za produženje istog.
Podsetimo, zbog sage oko Điđijevog ugovora reagovale su najvatrenije pristalice Rosonera, koje su ga u maju ove godine sačekale ispred trening-centra kluba i sa njim obavile neprijatan razgovor.
Kako su tada preneli mediji, zbog toga je Donaruma završio u suzama, a veruje se da je to bila kap „koja je prelila čašu“ i zbog čega je odlučio da ne produži ugovor sa klubom u kojem se afirmisao.
On je time, prema mišljenju pristalica milanskog giganta, izdao klub koji mu je dao priliku da se dokaže – i to tada pod kormilom Siniše Mihajlovića – i koji je bio spreman da mu da unosan ugovor.
Doduše, kako se ispostavilo, ne onoliko koliko je bio spreman da ponudi PSŽ, koji ujedno nije morao Milanu da uplati ni euro za usluge jednog od najboljih golmana sveta.
Đanluiđi Donaruma - Sputnik Srbija, 1920, 12.07.2021
Prevario je Engleze, pa i sve nas, ali – Italija će ga slaviti kao što on slavi Mihajlovića /video/
„Veoma sam srećan što ću biti deo sjajnog kluba kao što je Pari sen Žermen“, rekao je Donaruma za zvanični sajt PSŽ-a i dodao:
„Osećam se spremnim da prihvatim ovaj novi izazov i ovde nastavim da se usavršavam. Želim da pobeđujem što je više moguće i da donesem radost navijačima“.
Dolazak Donarume na Park prinčeva potencijalno bi mogao da bude problem za Kejlora Navasa, doskorašnjeg neprikosnovenog čuvara mreže Parižana, jer se sa 22 godine Italijan čini dugoročnijim rešenjem od Kostarikanca.
Takođe, PSŽ u ovom trenutku ima devet (da, 9) golmana, te ostaje nejasno u kom pravcu planiraju da idu sa čuvarima mreže.
Engleska uništava samu sebe, a plašila je svet Rusijom
Urnebesno – Italijan je kletvom „vezao noge“ mladom Englezu?! /video/
Srbin sa „krova“ Evrope za Sputnjik: Da mi je neko rekao...
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala