Prevario je Engleze, pa i sve nas, ali – Italija će ga slaviti kao što on slavi Mihajlovića /video/

© AP Photo / Mike EgertonĐanluiđi Donaruma
Đanluiđi Donaruma - Sputnik Srbija, 1920, 12.07.2021
Pratite nas
Đanluiđi Donaruma, momak je koga slavi cela Italija, 22-godišnji golman ovog leta napušta svoju državu i odlazi u Francusku, ali je pre toga uradio ono što se čekalo decenijama – doneo je Italiji titulu šampiona Evrope.
Momak rođen u mestu Kastelamare di Stabija, 25. februara 1999. godine, odbranio je tri jedanaesterca u penal seriji finala Evropskog prvenstva, zavredio je trofej za najboljeg igrača turnira, ali kao da mu to sve nije bilo bitno.
Šut Bukaja Sake i odbrana Donarume značili su kraj utakmice i momenat da se započne veliko slavlje, ali – Điđi je samo odšetao od gola, kao da se ništa nije dogodilo, sve dok na njemu saigrači nisu formirali „piramidu radosti“.
„Nije se mnogo pričalo o njegovoj reakciji. Mislila sam na trenutak da još nije gotovo jer Donaruma nije slavio, ali je bilo gotovo. On je samo toliko hladan“, navela je novinarka Sonja Nikčević.
​Neki bi pomislili da 22-godišnjak možda nije bio svestan momenta, da se nije nadao, očekivao, ali Donaruma nije običan 22-godišnjak.
On je od 2015. godine član prvog tima Milana, a u vatru ga je gurnuo ko drugi nego Siniša Mihajlović, čovek sa instančanim njuhom za talenat, vrednost, zalaganje, šampionsku krv kakvu i on sam ima.
Prevario je Engleze Donaruma, sve nas, ali ne i Mihajlovića, još davne 2015. godine.
„Sećam se, primio sam gol od Sasuola... Posle greške teško je naći način da se to svari. Razmišljao sam o tome. Stalno. Bio sam utučen, ali me je Mihajlović pozvao i pokazao mi jedan od golova koje je dao Frančesku Toldu, sa još veće razdaljine. Rekao mi je da i najbolji greše, vratio mi je samopouzdanje i te reči su mi bile veoma važne“, naveo je Donaruma.
​Od tog momenta, Điđi se nije pomerio sa gola Milana, sve do ove godine kada je klub odlučio da ga pusti bez obeštećenja i da mu dozvoli da ode u Francusku, odnosno u Pari Sen Žermen, čiji će član postati u narednim danima.
Italija se odrekla svog deteta, ali je ono našlo najbolji način da se zahvali svojoj državi – titulom šampiona Evrope.
► Sa Evropskog prvenstva nazad u crno-beli dres: „Fenomenalno iskustvo“
► Škoti su dočekali pad Engleske – po kiši i na štakama /video/
► Uzalud vam trud, Englezi... /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala