Došao je i taj dan – kraj crno-bele patnje duge preko četiri godine

© Foto : Skrinšot / TV Arena Sport JutjubFudbaleri FK Partizan
Fudbaleri FK Partizan - Sputnik Srbija, 1920, 18.07.2021
Pratite nas
Došao je i taj dan! Partizan je zahvaljujući rutinskoj pobedi nad Proleterom u Novom Sadu (4:0) i kiksu Crvene zvezde koja je remizirala s Vojvodinom (0:0), zaseo na čelo tabele Superlige. I ništa tu ne bi bilo čudno, da se crno-belo čudo nije dogodilo posle 1.519 dana.
Zvezda pune četiri godine dominira srpskim fudbalom, nanizala je isto toliko titula, a Partizan od te silne dominacije nije uspeo, bar i na kratko da se popne na tron.
Sve do tog, 17. jula 2021. godine kada je demoliran u Novom Sadu Proleter sa ubedljivih 4:0.
Blistao je povratnik među crno-bele Rikardo Gomeš, pogodio je i Miloš Jojić iz slobodnog udarca, a u strelce se upisao i Slobodan Urošević.
VAR Srbija - Sputnik Srbija, 1920, 18.07.2021
Ne daj Bože da se Srbi oko istorijske VAR odluke slože /video/
Bio je to nagoveštaj da se nešto menja. Činjenica je da svakoj seriji dođe kraj, isto tako je i činjenica da je ovo tek prvo kolo Superlige i da apsolutno ništa ne mora da znači to što se Zvezda saplela, i što je to iskoristila četa Aleksandra Stanojevića.
Ali, kao što je danas širom Srbije pljuštala kiša i što je donelo osveženje, tako isto je i ta promena na vrhu, posle četiri godine mesec i 27 dana, tačno - 1.519 dana, donela je osveženje u srpskom fudbalu.
Prethodni put „parni valjak“ ponosno se šepurio na liderskoj pziciji 21. maja 2017. godine, kada je demolirana Mladost iz Lučana rezultatom 5:0, tim Marka Nikolića obezbedio titulu prvaka države.
Od tada je trajala ta jurnjava za ljutim rivalom iz Ljutice Bogdana. Dešavalo se da budu izjednačeni, ali Partizan nikako nije uspevao da izbije na tron.
Ipak, strahovladi koju je zavela Zvezda došao je kraj. I bilo bi lepo da se u srpski fudbal vrati neizvesnost, da se do samog finiša ne zna ko će biti šampion, a ne kao što je prethodnih sezona bio slučaj, da se posle uvodnih kola reši pitanje prvaka, te da Zvezda do kraja ima dvocifrenu prednost i da nigde ne može da prospe bodove.
Već u sledećem kolu Partizan će biti na mukama jer gostuje Vojvodini, dok Crvena zvezda dočekuje Mladost.
Heroj Partizanove pobede u Novom Sadu Rikardo Gomeš, koji je postigao dva gola, od kojih je drugi pravo malo remek-delo, poručio je da se u srpski fudbal vratio zbog titule.
„Ovo je kao san. Postići dva gola u prvoj zvaničnoj utakmici, nije moglo lepše. Vratio sam se da se borimo za trofeje. Imamo tim da osvojimo sve“, samouvereno je poručio reprezentativac Zelenortskih ostrva.
Ostaje da se vidi da li ćemo već 24. jula gledati novu smenu na vrhu Superlige, ili će Partizan uspeti da sačuva lidersku poziciju.
Partizan silan u „vaterpolo“ utakmici na „Karađorđu“ /video/
Skandal pred OI – Nemci usred meča napustili teren zbog rasističkih uvreda
Finale EP potencijalna „biološka bomba: Ekspert SZO najavila „poražavajući“ efekat
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala