Užice se oprostilo od Mistera – legende na Antićevoj sahrani

© AFP 2023 / PIERRE-PHILIPPE MARCOURadomir Antić
Radomir Antić - Sputnik Srbija, 1920, 17.07.2021
Pratite nas
Na groblju Dovarje u Užicu, u subotu je sahranjen Radomir Antić, čuveni srpski trener i selektor, koji je preminuo pre 15 meseci u Madridu. Mistera je na večni počinak ispratio veliki broj legendi srpskog sporta.
Komemoracija Radomiru Antiću održana je dan ranije, u petak, u užičkom Narodnom pozorištu, a sahrani su prisustvovale brojne ugledne ličnosti iz sveta fudbala, ali i košarke i ostalih sportova.
Među prisutnima su bili njegovi učenici, one koje je vodio na Mundijalu u Južnoj Africi: Dejan Stanković, Nemanja Vidić. Bio je tu i njegov prijatelj Vladimir Petrović Pižon, Boško Đurovski, Nenad Milijaš, Zoran Njeguš, Miroslav Radošević, Goran Pandurović, Nikola Lončar, Vlade Divac, Milan Lane Jovanović, Gordan Petrić, Zoran Bata Mirković...
Milan Živadinović - Sputnik Srbija, 1920, 17.07.2021
„Kada umrem, pospite mi pepeo po Marakani“ - da li će Živi biti ispunjena poslednja želja?
Od čoveka fudbala - Radomira Antića biranim rečima oprostili su se njegovi školski drugovi, Dragan Subotić, bivši predsednik FK Sloboda, kao i unuka Ivana.
„Bili smo opčinjeni njegovim talentom, kako je igrao, kako je kasnije kao trener vodio treninge. Radomir je čovek koji je vratio veru naroda u srpski fudbal, povratio je kult reprezentacije, one za koju se gine, umesto da se čuvaju noge i kalkulišu novi ugovori. Smenili su ga moćnici da ih ne ugrozi, bio je previše voljen i popularan. Kako i da ne bude, jedini trener u istoriji sve tri fudbalske veličine Španije - Reala, Barselone i Atletiko “, kazao je Subotić.
Radomira Antića, koji je preminuo u Madridu, u aprilu 2020. godine, na večni počinak ispratili su supruga Vera, sin Dušan, ćerka Ana, unuci, kao i veliki broj prijatelja, kako iz Užica, tako i iz cele Srbije.
Tužan dan za srpski fudbal: Preminuo legendarni trener Milan Živadinović
Jedan VAR kriv za različite termine u Superligi
Umesto slave, novca i reprezentacije – pokušaj ubistva, banda i zatvor
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala