Ruski mitropolit: Čovek je slobodan i sam treba da donese odluku o vakcinaciji

© Sputnik / Sergeй Kompaniйčenko / Uđi u bazu fotografijaSpas na krvi
Spas na krvi - Sputnik Srbija, 1920, 17.07.2021
Pratite nas
Svaki čovek treba samostalno da donese odluku o vakcinaciji, izjavio je arhiepiskop Vladikavkaski i Alanski Ruske pravoslavne crkve Leonid.
"Vakcinisati se ili ne? Kako se lečiti? Da li je ovo kraj modernog vremena ili ne, i koliko će nam Gospod još dati da živimo? Kompleksna su pitanja. Nije baš prikladno davati neki savet. U ovoj situaciji svako sam donosi odluku", rekao je mitropolit u intervjuu listu "Muški posao".
Arhiepiskop je naglasio da ne bi želeo da daje savet ljudima, ali podseća da "pre svega, treba da mislimo jedni o drugima, da shvatamo da treba da nosimo tuđe brige i tako ispunimo Hristove zakone".

"Ni pod kojim okolnostima ne bismo smeli da zbog svog egoizma dovodimo u pitanje zdravlje i život drugih ljudi. Ali i treba da shvatimo da je Gospod stvorio čoveka slobodnim i pre svega mu dao slobodu izbora. Niko nema pravo da donosi odluke za čoveka, tim pre, one koje se tiču njegovog ličnog zdravlja", smatra arhiepiskop Leonid.

Ranije je šef odeljenja Sinoda za spoljne crkvene veze mitropolit Ilarion pozdravio inicijativu moskovskih vlasti da vakcinišu 60 odsto građana koji rade u sektoru usluga.
Mitropolit Ilarion: Naši narodi povezani su viševekovnim vezama koji sežu još iz vremena Svetog Save i iz vremena mnogih naših vladara koji su štitili srpski narod. Nije slučajno što u centru Beograda stoji spomenik poslednjem ruskom caru. Kod nas u Rusiji dosad nema spomenika.  - Sputnik Srbija, 1920, 05.07.2021
Ruski vladika: Ko se ne vakciniše, do kraja svog života će iskupljivati svoj greh
Sve o Rusiji možete pročitati ovde.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala