Marš širom Francuske protiv Makronovih mera /video/

© REUTERS / PASCAL ROSSIGNOLProtesti u Parizu
Protesti u Parizu - Sputnik Srbija, 1920, 17.07.2021
Pratite nas
Na hiljade ljudi marširalo je danas širom Francuske kako bi izrazili protest protiv planova predsednika Emanuela Makrona da uvede obaveznu vakcinaciju zdravstvenih radnika i vakcinacione sertifikate prilikom ulaska u kafiće, restorane i bioskope.
Makron je ove nedelje saopštio nove mere kako bi se zemlja izborila sa drastičnim porastom u broju kovid slučajeva, dok demonstranti kažu da se mora poštovati sloboda izbora onih koji ne žele vakcinaciju, javlja Rojters.
XV юbileйnый Vserossiйskiй forum-vыstavka Goszakaz - Sputnik Srbija, 1920, 16.07.2021
U Moskvi se ukida očitavanje Kju-Ar koda
Nove mere su već izazvale demonstracije ranije ove nedelje, zbog čega je policija koristila suzavac da rastera okupljene.
Protesta je bilo u Parizu, Marseju, Lionu, Lilu, i još nekim manjim centrima, a uključivala je i demonstrante sa „žutim prslucima“, koji su, prema pisanju Rojtersa, pokušali da ožive anti-vladine proteste nastale tokom lokdauna.
Uprkos jačini protesta, agencija za strateško istraživanje „Ipsos sopra sterija pol“ je u petak objavila da se više od 60 odsto Francuza slaže sa obaveznom vakcinacijom zdravstvenih radnika, kao i obaveznim vakcinacionim sertifikatima na nekim javnim mestima, prenosi Tanjug.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala