London sprema tajnu operaciju: 4.000 vojnika u „borbi“ protiv Rusije

© REUTERS / Peter NichollsSpecijalne snage nakon napada u Londonu, 4. jun 2017.
Specijalne snage nakon napada u Londonu, 4. jun 2017. - Sputnik Srbija, 1920, 17.07.2021
Pratite nas
Britanske specijalne jedinice krenuće u novu tajnu misiju protiv Rusije i Kine u okviru intenziviranja borbe sa protivnicima na nivou država, prenosi list „Tajms“, pozivajući se na komandanta brigade Marka Totena.

Prema njegovim rečima, britanska specijalna vazdušna služba i specijalna brodska služba izvršavaće opasnije zadatke usmerene na suprotstavljanje državama. Komandant brigade će predvoditi „snage specijalne namene“ britanske mornaričke pešadije koje će pomagati specijalnim jedinicama boreći se protiv terorizma i obuzdavajući plaćenike širom sveta. Grupu će činiti 4.000 ljudi, izveštava „Tajms“.

Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova - Sputnik Srbija, 1920, 02.07.2021
Zaharova pozvala britansku ambasadorku da dođe na Krim – samo ne na razaraču
„Ono što možemo da uradimo je da omogućimo specijalnim jedinicama da se fokusiraju na složenije, kompleksnije zadatke suprotstavljanja Rusiji i Kini. To zahteva znanje i iskustvo pravih stručnjaka, zato ćemo im dati više vremena i ljudstva kako bi se izborili sa njima (zadacima), a mi možemo izvršavati neke zadatke kao što su antiteroristička aktivnost na moru ili zajedničke operacije koje predstavljaju poteškoće i koje su praćene većim rizicima“, rekao je brigadir.
Pretpostavlja se da bi specijalne jedinice zajedno sa britanskom obaveštajnom službom MI6 mogle da špijuniraju vojnike i obaveštajne jedinice Rusije i Kine.
Specijalne snage Rusije - Sputnik Srbija, 1920, 11.01.2021
Kako se obučavaju najbolje specijalne snage na svetu
Prema izvorima u vojsci, specijalne jedinice se mogu pozabaviti i obukom pomorskih snaga zemalja u regionu Južnog kineskog mora kako bi se te države uspešnije štitile od Kine.
Obala reke Moskve ispod zidina Kremlja - Sputnik Srbija
Rusija
1 Maj, 23:01
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala