Zaharova pozvala britansku ambasadorku da dođe na Krim – samo ne na razaraču

© Press-služba MID RF / Uđi u bazu fotografijaPortparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova
Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova - Sputnik Srbija, 1920, 02.07.2021
Pratite nas
Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova predložila je ambasadorki Velike Britanije u Kijevu Melindi Simons da poseti Krim bilo kojim prevoznim sredstvom, „izuzev razarača“.
Povod za komentar bilo je saopštenje britanske ambasade u Kijevu koja je uoči utakmice Ukrajina-Engleska na Evropskom prvenstvu u fudbalu izrazila nadu da će ukrajinska reprezentacija uskoro moći da igra utakmicu „u Donjecku koji je pod kontrolom Ukrajine“, nakon čega će ići na odmor na Krim.
Što se tiče Donjecka, kako je istakla, „oni će i sami odgovoriti“.
„U Donbas nikad nisam sumnjala“, poručila je Zaharova.
Podsetimo, britanski razarač „Defender“ je 23. juna, krećući se severozapadnim delom Crnog mora, prešao državnu granicu Ruske Federacije i ušao tri kilometara u teritorijalno more u oblasti rta Fiolent. Razarač je dobio upozorenje da će biti upotrebljeno naoružanje ukoliko povredi granice Ruske Federacije, međutim, vojni brod na to upozorenje nije reagovao.
Nakon toga je Crnomorska flota Rusije, zajedno sa Pograničnom službom FSB, ispalila tri hica upozorenja kako bi sprečila britanski razarač da naruši rusku državnu granicu. Avion Su-24M izveo je upozoravajuće bombardovanje u pravu kretanja britanskog razarača.
Pročitajte još:
 
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala