Ko je bio Bard? – čovek bez dlake na jeziku

CC0 / Unsplash / Fudbalska lopta
Fudbalska lopta - Sputnik Srbija, 1920, 17.07.2021
Pratite nas
Fudbalska Srbija u šoku je zbog vesti da je u 77. godini preminuo čuveni trener Milan Živadinović, poznat po nadimcima Živa i Bard.
I jasno je da će odlazak neponovljivog Žive ostaviti neizbrisiv trag, ne samo u srpskom fudbalu, već generalno u našem sportu.
Ali, njegove antologijske izjave, biseri, živeće večno!
Živadinović se nikada nije libio da uputi kritiku, ostaće zapamćen i kao čovek koji je izgovorio onu čuvenu rečenicu da je 2:0 najopasniji rezultat u fudbalu.
Milan Živadinović - Sputnik Srbija, 1920, 17.07.2021
Tužan dan za srpski fudbal: Preminuo legendarni trener Milan Živadinović
U poslednje vreme često je upirao prstom u naše najbolje fudbalere za koje je pričao da više vremena provode jureći sponzoruše, te da na taj način traće talenat i da zato Srbija u fudbalu nema uspeha.
Za engleske štopere recimo voleo je da priča da su to najčešće dva buzdovana pored kojih može da se prođe.
U trenerskoj karijeri vodio je Novi Sad, Spartak iz Subotice, juniore Crvene zvezde, Rad, Sutjesku iz Nikšića, tursku Sakariju, podgoričku Budućnost, niški Radnički, Prištinu, radio je u Kuvajtu, vratio se u OFK Beograd, pa Budućnost, a za dve godine kao šef stručnog štaba Crvene zvezde je osvojio Kup SR Jugoslavije (1993). Posle Crvene zvezde bio je trener reprezentacije SR Jugoslavije, a prethodno i selekcije do 23 godine. Bio je i trener kiparskog Apolona, Al Nasra, selektor reprezentacije Iraka, Jemena i Gane, trener Obilića, Sababafena iz Teharana (osvojen Kup Irana 2005), kineskog Čangša i selekcije Mijanmara.
Umesto slave, novca i reprezentacije – pokušaj ubistva, banda i zatvor
„Fudbal nam je mrtav – Partizan može samo da plače, Zvezda je šampion“
Muke po Luki – novi peh za Srbina u Realu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala