Tužan dan za srpski fudbal: Preminuo legendarni trener Milan Živadinović

© Foto : Uoutube/DjoleMilan Živadinović
Milan Živadinović - Sputnik Srbija, 1920, 17.07.2021
Pratite nas
Milan Živadinović, legendarni fudbalski trener, poznat po nadimku Bard, preminuo je u subotu u 77. godini, saznaje Objektiv.
Navodno je moždani udar, koji je Živadinović pretrepeo 4. jula, posle čega je hitno hospitalizovan, bio koban po legendarnog trenera.
Popularni Živa, rođen je 15. decembra 1944. godine i u srpskom fudbalu ostavio je neizbrisiv trag.
Bio je jedan od retkih stručnjaka koji se nikada nije libio da nazove stvari pravim imenom, da uputi kritiku i da skrene pažnju kada nešto ne valja. Zbog toga je i stekao epitet pravog šmekera, koji je umeo često da nasmeje sve neverovatno iskrenim, ujedno i šaljivim izjavama, koje su mnogima nisu dopadale, ali su pogađale pravo u metu.
Živa - čovek bez dlake na jeziku!
Milan Živanović je tokom bogate treneske karijere sedeo na klupi Crvene zvezde, vodio je i Jugoslaviju i ostavio je neizbrisiv trag u srpskom fudbalu.
U trenerskoj karijeri vodio je Novi Sad, Spartak iz Subotice, juniore Crvene zvezde, Rad, Sutjesku iz Nikšića, tursku Sakariju, podgoričku Budućnost, niški Radnički, Prištinu, radio je u Kuvajtu, vratio se u OFK Beograd, pa Budućnost, a za dve godine kao šef stručnog štaba Crvene zvezde je osvojio Kup SR Jugoslavije (1993).
Posle Crvene zvezde bio je trener reprezentacije SR Jugoslavije, a prethodno i selekcije do 23 godine. Bio je i trener Apolona sa Kipra, Al Nasra, selektor reprezentacije Iraka, Jemena i Gane, trener Obilića, Sababafena iz Teharana (osvojen Kup Irana 2005), kineskog Čangša i selekcije Mijanmara.
Milan Živadinović je tvorac one čuvene izjave da je 2:0 u najopasniji rezultat u fudbalu.
Zvezda pred 20.000 navijača bez pobede protiv Vojvodine! /video/
Srbija je zbog njega patila u Rusiji, a on tvrdi: „Karijera mi je sada savršena“ /video/
Jedan VAR kriv za različite termine u Superligi
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala