Jedan VAR kriv za različite termine u Superligi

© Foto: FSSVAR Srbija
VAR Srbija - Sputnik Srbija, 1920, 17.07.2021
Pratite nas
Startovala je Superliga Srbije i konačno je primenjena prvi put video-tehnologija. U petak su odigrane dve utakmice, obe u različiti terminima, a krivac za to je popularni VAR.
Ono o čemu se spekulisalo, dobilo je i zvaničnu potvrdu. Samo jedna VAR soba postoji u Srbiji, i ona se nalazi u Sportskom centru u Staroj Pazovi, u Kući fudbala.
Navijači Crvene zvezda na utakmici protiv Vojvodine - Sputnik Srbija, 1920, 16.07.2021
Zvezda pred 20.000 navijača bez pobede protiv Vojvodine! /video/
To je upravo isključivi razlog što je osam utakmica prvog kola raspoređeno u četiri dana i u osam različitih termina.
Tako je VAR u Srbiji zvanično debitovao na Banovom brdu gde je Čukarički posle preokreta i sa igračem više uspeo da osvoji tri boda protiv Voždovca - 2:1 (1:1).
Ta utakmica počela je u 17.55, dok je od 20 časova bio rezervisan termin za derbi prvog kola Superlige između Crvene zvezde i Vojvodine, koji je neočekivano protekao bez golova pred 20.300 navijača na stadionu „Rajko Mitić“.
Sudija Lukić je u nekoliko navrata čekao asistenciju iz VAR sobe, kao što je vio slučaj kada je jedan od igrača Vojvodine nehotice igrao rukom u svom kaznenom prostoru, ali jsu tada iz VAR sobe signalizirali glavnom arbitru da nema elemenata za najstrožiju kaznu.
U subotu su takođe na programu dve utakmice, TSC Bačka Topola od 18.55 dočekuje Novi Pazar, dok će od 21 čas Partizan gostovati Proleteru, a VAR u Srbiji će ponovo biti na ispitu.
Za sada samo pozitivna iskustva, nadamo se da će se nastaviti sa takvom praksom, jer je vrlo dobro poznato kolko kontroverzi je VAR doneo u Ligama petice, posebno u Premijer ligi.
„Fudbal nam je mrtav – Partizan može samo da plače, Zvezda je šampion“
Umesto slave, novca i reprezentacije – pokušaj ubistva, banda i zatvor
Srbija je zbog njega patila u Rusiji, a on tvrdi: „Karijera mi je sada savršena“ /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala