Janisova lekcija Amerikancima – razvio veštinu koju je usavršio Novak /video/

© AP Photo / Aaron GashJanis Adetokumbo
Janis Adetokumbo - Sputnik Srbija, 1920, 17.07.2021
Pratite nas
Janis Adetokumbo, dvostruki MVP NBA i jedan od najboljih košarkaša današnjice, spada među zvezde koje čvrsto stoje na nogama, što je pokazao i nedavnom izjavom u vezi ega i sujete. Grčki košarkaš na kraju je rekao rečenicu koju često ponavlja najbolji teniser sveta Novak Đoković.
Adetokumbo, košarkaš Milvoki Baksa, bori se za najprestižniji trofej u klupskoj košarci – trofej Lerija O'Brajana koji se uručuje šampionu NBA – i za sada mu ide dobro, s obzirom da su Baksi uspeli da se vrate i izjednače na 2-2 u seriji.
Grčki košarkaš, čiji su roditelji sredinom 90-tih došli iz Nigerije u Grčku, prošao je trnovit put do najjače košarkaške lige na svetu i milioni koje je stekao nisu ga nimalo promenili.
Grčki reprezentativac Janis Adetokumbo - Sputnik Srbija, 1920, 15.12.2020
Završena najveća NBA saga – Janis „teži“ za 228.200.000 dolara
Od Adetokumba nikada nećete videti nesportski potez, kontroverzan komentar, momak je koji jako dobro zna šta radi i govori, i uvek je čvrsto na zemlji, skroman i vredan.
Mediji su odavno upoznati sa tim, te su ga na konferenciji za medije pitali kako se bori sa egom, s obzirom da je kod velikih sportista i generalno uspešnih ljudi, on izuzetno izražen.
„U životu sam pratio karijere mnogih NBA košarkaša koji do 30-tih godina nisu znali kako da kontrolišu ego. Ti imaš 26 godina, ko to je naučio tome?“, pitao je novinar Janisa.
„Reći ću da me je život naučio. Iz mog iskustva, kada pomislim – uradio sam ovo, sjajan sam košarkaš, imao sam 30 poena, pa 25 poena, 10 skokova i 10 asistencija, ili bilo šta jer čovek misli o tome – uglavnom se narednog dana budeš loše. Prosto je, narednih nekoliko dana osećaš ćeš se užasno“, rekao je Adetokumbo i dodao:
„Kada se fokusiraš na prošlost, to je tvoj ego – 'uradio sam ono, prošle godine pobedili smo ovaj tim 4-0 u seriji, uradio sam ovo u prošlosti'... A, kada se fokusirate na budućnost, to je moj ponos. U smislu – u sledećoj utakmici uradiću to, to i to. Dominiraću. To je ponos.“
Adetokumbo je potom rekao rečenicu koju i Novak Đoković često ponavlja, a to je da je jako važno živeti u trenutku, u sadašnjnosti, da se ne misli mnogo o budućnosti, a tek prošlosti.
„Pokušavam da se fokusiram na sadašnjnost, to je ljudskost, to je skromnost, to znači izaći i uživati u igri. Takmičiti se na visokom nivou. U životu sam imao ljude da mi pomognu u ovome, ali to je veština koju želim da usavršim. I za sada mi ide dobro. Neću stati.“
Taj mehanizam razvio je i najbolji teniser sveta, što je otkrio medijima u Londonu.
Novak Đoković na konferenciji za medije pred Vimbldon - Sputnik Srbija, 1920, 26.06.2021
Novak otkrio koji je mehanizam razvio prethodnih godina
„Tokom godina razvio sam mehanizam koji mi pomaže da usmerim energiju na ono što je najvažnije, a to je sadašnjost“, rekao je Đoković.
Đoković i Adetokumbo pravi su primeri sportista koji sa obe noge stoje na zemlji i uživanje je pratiti njihove karijere – kako na terenu, tako i van njega.
Nurkić hteo da vakciniše celu BiH, ali mu američki zakon to nije dozvolio: „Ljudski rod je omanuo“
Drama u NBA finalu – kardinalna sudijska greška nije pomogla Finiksu! /video/
„Miljanov korner“ – Marko Kešelj: Sagradićemo fabriku za Srbe na Kosovu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala