„Drakonske kazne za Srbe bez dokaza“: Kancelarija za KiM o presudi u Prištini

© Sputnik / Dejan SimićAlbanska zastava u Prištini
Albanska zastava u Prištini  - Sputnik Srbija, 1920, 17.07.2021
Pratite nas
Odbijanjem žalbe i potvrđivanjem presude od 11 godina zatvora za Darka Tasića, zbog navodnog ratnog zločina u Maloj Kruši, prištinsko pravosuđe nastavlja praksu drakonskih kazni za Srbe zbog zločina za koje ne postoje neoborivi dokazi, niti kredibilni svedoci, saopštila je danas Kancelarija za Kosovo i Metohiju.
„Jasno je da je ovakva odluka suda refleksija i dnevnopolitičkih napada usmerenih prema Srbima sa Kosova i Metohije i prakse da se srpski narod oglašava krivim po političkoj i etničkoj osnovi“, ističe se u saopštenju.
Ivica Dačić - Sputnik Srbija, 1920, 01.07.2021
Dačić: Srbi na Kosovu najugroženija hrišćanska zajednica u Evropi
Ovakve drakonske presude jednom civilu dodatno služe Prištini za kreiranje veštačkog balansa u odnosu na zločine tzv. OVK i političkog narativa o Srbima, koje albanski političari žele da proglase zločincima, napominje Kancelarija za KiM, prenosi Tanjug.
„Istovremeno, Tasiću su tokom procesa povređena prava, prema sopstvenom priznanju bio je pretučen od strane zatvorskih čuvara novembra prošle godine, ali za takvo postupanje niko nije sankcionisan“, dodaje se u saopštenju.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala