Putin: Privreda se oporavila, niko nije zaštićen od opasnijih sojeva korone

© Sputnik / Alekseй Nikolьskiй / Uđi u bazu fotografijaPutin: Ruska privreda se oporavila od pandemije, niko nije zaštićen od opasnijih sojeva
Putin: Ruska privreda se oporavila od pandemije, niko nije zaštićen od opasnijih sojeva - Sputnik Srbija, 1920, 16.07.2021
Pratite nas
Predsednik Rusije Vladimir Putin je rekao da su posledice pandemije virusa korona prevaziđene i da se ruska privreda u celini oporavila. Međutim, nijedna zemlja nije bezbedna od opasnih sojeva virusa, niti je rešen problem dostupnosti i pravedne raspodele vakcina, rekao je on.
Oporavak privrede i rešavanje problema u socijalnoj sferi zavisi od tempa vakcinacije, ukazao je Putin na virtuelnom samitu lidera Azijsko-pacifičke ekonomske saradnje.
Vakcina protiv kovida - Sputnik Srbija, 1920, 13.07.2021
Istraživanje centra „Gamaleja“ pokazalo: „Sputnjik Ve“ efikasan protiv novih sojeva
Putin je podsetio da je pandemija zadala snažan udarac svim članicama Azijsko-pacifičke ekonomske saradnje bez izuzetka.
Ruski predsednik je poručio da su sve ruske vakcine protiv virusa korona bezbedne i pouzdane.

„U Rusiji su proizvedene i primenjuju se već četiri vakcine protiv virusa korona. Sve su bezbedne i pouzdane“, rekao je Putin.

Takođe je rekao da je Rusija sklopila sporazume o proizvodnji 800 miliona doza vakcine „Sputnjik ve“ (Sputnik V) na godišnjem nivou, kao i da nastavlja da širi proizvodnju vakcine u drugim zemljama.
Visok kvalitet prve ruske vakcine potvrđen je u 70 država koje su je i zvanično odobrile, zaključio je Putin.
Vakcina „Sputnjik Ve“ registrovana u 70 zemalja - Sputnik Srbija, 1920, 07.07.2021
Naučni časopis „Nature“: „Sputnjik Ve“ bezbedna i efikasna vakcina
Sve o Rusiji pročitajte ovde
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala