Srbija je zbog njega patila u Rusiji, a on tvrdi: „Karijera mi je sada savršena“ /video/

© Sputnik / Grigoriй Sыsoev / Uđi u bazu fotografijaLuka Milivojević dobija žuti karton na meču protiv Švajcarske
Luka Milivojević dobija žuti karton na meču protiv Švajcarske - Sputnik Srbija, 1920, 16.07.2021
Pratite nas
Nemački fudbalski sudija Feliks Brih, arbitar koji je direktno uticao na ispadanje Srbije sa Svetskog prvenstva u Rusiji 2018. godine, završio je reprezentativnu karijeru.
Brih je odlučio da završi sa suđenjem reprezentacijama, te će odsad raditi samo u klupskim utakmicama u domaćoj Bundesligi.
Iskusni nemački arbitar je srpskoj javnosti ostao u sećanju po utakmici protiv Švajcarske na Mundijalu u Rusiji, kada je oštetio Orlove, koji na kraju izgubili taj meč i ispali u grupnoj fazi.
Brih je tada odlučio da ne dosudi čist penal nad Aleksandrom Mitrovićem, da bi zatim i odbio da se konsultuje sa ponovljenom snimkom putem VAR tehnologije.
Tu odluku je osudila većina svetske fudbalske javnosti, ali je Brih nastavio da deli pravdu na najvećim smotrama, ujedno i nedavno završenom Evropskom prvenstvu.
On je bio glavni sudija 6. jula u meču polufinala Evra između Španije i Italije, koji su Azuri dobili posle boljeg izvođenja penala.
Brih je bio deo tri najveća reprezentativna turnira pred Evro, ali mu je, kako je rekao, nedostajao još jedan dobro odrađen veliki posao kako bi rekao „zbogom“.
„Falio mi je još jedan veliki, uspešan internacionalni turnir u karijeri. Sada mi karijera deluje savršeno“, rekao je Nemac, koji neće biti deo Mundijala u Kataru 2022. godine.
Istini za volju, Brih je odradio dobar posao na Evropskom prvenstvu, gde je pored pomenutog polufinala delio pravdu i na mečevima dva meča grupne faze, kao i duelu prve nokaut faze između Belije i Portugalije i četvrtfinala između Engleske i Ukrajine.
Briha po lošem ne pamte samo Srbi, već i Portugalci, zato što njega krive za finale Lige Evrope 2014. godine u kojem je Sevilja pobedila Benfiku.
Tada je Brih dospeo na metu kritičara zbog navodno pristrasnog suđenja u korist španskog kluba, odnosno zbog, kako se i dalje priča u Portugaliji, najveće krađe u istoriji Benfike.
Brih će sada nastaviti da sudi samo u nemačkoj Bundesligi, gde je arbitar već punih 17 godina, ali gde, takođe, nije prošao bez incidenta.
On je bio glavni sudija meča između Hofenhajma i Bajer Leverkuzena na kojem je priznat čuveni fantomski gol Stefana Kislinga.
Kisling je tada loptu poslao glavom u spoljni deo mreže, a Brih je pogodak priznao jer je video loptu u golu, u koji je ušla kroz probušeni deo mreže.
Iako je Brih generalno cenjen od strane sudijskih stručnjaka, neminovno je da je kroz karijeru imao nekoliko skandalozno loših utakmica i odluka. Bilo kako bilo, Feliksa više nećemo gledati u reprezentativnom fudbalu.
Glavni sudija Feliks Brih pokazuje žuti karton fudbaleru Srbije Aleksandru Mitroviću na utakmici Srbija-Švajcarska na Svetskom prvenstvu u fudbalu 2018. - Sputnik Srbija, 1920, 04.07.2018
FIFA oterala Feliksa Briha: Nemac koji je ojadio Srbiju udaljen sa Mundijala
Aleksandar Mitrović slavi postizanje pogotka - Sputnik Srbija, 1920, 17.03.2021
Aleksandar Mitrović za Sputnjik: Bog je imao druge planove, ostaće mi gorčina za ceo život
Glavni sudija Feliks Brih pokazuje žuti karton fudbaleru Srbije Aleksandru Mitroviću na utakmici Srbija-Švajcarska na Svetskom prvenstvu u fudbalu 2018. - Sputnik Srbija, 1920, 24.06.2018
Lik i delo sudije Briha: „Ali-babin razbojnik sa pištaljkom“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala