Bečić: Rekonstrukcija vlade, ali Krivokapić ostaje

© FB/ Aleksa BecicAleksa Bečić
Aleksa Bečić - Sputnik Srbija, 1920, 15.07.2021
Pratite nas
Predsednik Skupštine Crne Gore i lider Demokrata Aleksa Bečić poručio je danas onima koji ne podržavaju aktuelnog premijera Zdravka Krivokapića na čelu rekonstruisane vlade da sa DPS-om mogu da skrate mandat Skupštini ili da sruše vladu.
Bečić je ponovio da jeste za rekonstrukciju vlade, ali ne i za promenu premijera, odnosno da Krivokapić ima njegovu punu podršku i da je njegov ostanak na toj funkciji neupitan.
Rekao je da će prisustvovati narednom sastanku predstavnika političkih partija parlamentarne većine na kojem će biti nastavljeni razgovori koji vode izlasku iz političke krize.
Nije, kaže, imao dilemu da li da pođe na sastanak ni prethodna dva puta, pa je nema ni u susret ovom trećem sastanku.
Miodrag Lekić - Sputnik Srbija, 1920, 09.07.2021
Lekić: Ne treba nam vlada tragikomičnih nebeskih visina
Uprkos brojnim obavezama, dodao je, ovom sastanku daje prioritet „za razliku od nekih“, ne precizirajući kojih.

„Jer je to bitno za naše društvo – stabilnost političkih prilika. Ja i predstavnici Demokratske CG uvek ćemo doprinositi pronalasku rešenja koja vode ka kompromisu“, kazao je Bečić, preneo je portal RTCG.

Kompromis je, ističe, reč koja najviše treba Crnoj Gori i u okviru parlamenta i parlamentarne većine i u odnosu parlamentarne većine u dijalogu koji se vodi sa strankama pozicije i opozicije, prenosi Tanjug.
„Niko ne može biti sto procentno u pravu zato je rešenje u onome što je sredina, a to je, ponavljam, rekonstrukcija i istinsko osnaživanje ove vlade kao plod parlamentarne većine i premijera“, naveo je Bečić.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala