Pešić je pokušao da nas upozori, a sada preuzima stvari u svoje ruke?

© AFP 2023 / CHRISTOF STACHESvetislav Kari Pešić
Svetislav Kari Pešić - Sputnik Srbija, 1920, 14.07.2021
Pratite nas
Svetislav Kari Pešić mogao bi ponovo da preuzme kormilo košarkaške reprezentacije Srbije, u slučaju da se KSS zahvali selektoru Igoru Kokoškovu koji nije uspeo da odvede ekipu na Olimpijske igre.
U novom izdanju „Sportskog žurnala“ spominje se da su minimalne šanse da Igor Kokoškov ostane na čelu Orlova, što zbog neuspeha sa nacionalnim timom, što zbog obaveza u Fenerbahčeu.
Srpski trener ima ugovor sa istanbulskim klubom i u današnje vreme jako je teško obavljati maksimalno posvećeno dve ovako važne funkcije.
Zbog toga je otkaz realna opcija, a kao zamena najpre se spominje čovek koji je doneo Srbiji poslednje zlato na velikim takmičenjima – Svetislav Kari Pešić.
Svetislav Pešić - Sputnik Srbija, 1920, 06.07.2021
Kari Pešić je pokušao da nas upozori
Proslavljeni srpski trener pre nekoliko meseci pokušao je da nas upozori rečima da Srbiji neće biti nimalo lako da se plasira na Olimpijske igre i da je pogrešno govoriti da smo već u Tokiju. Bio je u pravu i, navodno, sada se od njega traži da preuzme stvari u svoje ruke.
Pešić je pre devetnaest godina predvodio selekciju Jugoslavije do titule šampiona sveta, posle čega se i povukao sa funkcije selektora.
Legendarni srpski trener, koji ima 71 godinu, najrealnija je opcija jer je Srbiji upravo potreban selektor koji će podići Orlove iz nokdauna, baš kao što je to bio slučaj sa Dudom Ivkovićem krajem prve i početkom druge decenije ovog veka.
Košarkaši Srbije - Sputnik Srbija, 1920, 13.07.2021
Kada Srbi nisu imali „Marš na Drinu“, mogli su bar da se „posvađaju“ kao Italijani /video/
Pored Pešića spominju se imena Saše Đorđevića i Saše Obradovića, ali pitanje je da li će njima biti ukazano poverenje ovog leta.
Đorđeviću jer je tek skoro napustio mesto selektora Srbije, a Obradoviću jer nije impresionirao na klupi Crvene zvezde prethodne sezone.
Pešić zvanično još nije otišao u penziju i ukoliko Igor Kokoškov bude razrešen dužnosti, dobiće poziv od Košarkaškog saveza Srbije.
Kari Pešić je pokušao da nas upozori
Kari Pešić priprema knjigu, a za Sputnjik kaže: Košarka je za nas – borba!
Kada Srbi nisu imali „Marš na Drinu“, mogli su bar da se „posvađaju“ kao Italijani /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala