Kada Srbi nisu imali „Marš na Drinu“, mogli su bar da se „posvađaju“ kao Italijani /video/

© Foto : FIBAKošarkaši Srbije
Košarkaši Srbije - Sputnik Srbija, 1920, 13.07.2021
Pratite nas
Fudbalska reprezentacija Italije je ostvarila ogroman uspeh pobedom na Evropskom prvenstvu, sa ekipom koja nema velike zvezde, ali ključno – ima tim i to je bilo evidentno na svakom koraku, čak i kada je dolazilo do žučnih rasprava.
Snimak koji je objavljen na društvenim mrežama nam ukazuje na to da je među fudbalerima Italije vladala atmosfera dijaloga, u kojoj su igrači međusobno pokušavali da reše zagonetke i dođu do najboljeg načina za stvaranje puta ka uspehu.
Timski duh, to je ono što je krasilo Italiju, a o tome je posvedočio i fudbaler Partizana, Filip Holender, koji je kao reprezentativac Mađarske učestvovao na Evropskom prvenstvu.
„Od početka su se nametnuli kao favoriti, a pre svega krasio ih je timski duh“, rekao je Holender.
Filip Holender - Sputnik Srbija, 1920, 12.07.2021
Sa Evropskog prvenstva nazad u crno-beli dres: „Fenomenalno iskustvo“
Rezultat pravi tim, a ne grupa pojedinaca – teza je koja je potvrđena pobedom Italije na Evropskom prvenstvu.
Takav primer smo videli i u Srbiji, reprezentativke u košarci su do evropskog trona stigle na briljantan način, u teškim utakmicama, kroz produžetke, nizove uspona i padova, ali su na kraju uz „Marš na Drinu“ stigle do zlatne medalje.
To, nažalost, nisu imali košarkaši Srbije, ekipa sa velikim zvezdama, NBA igračima, nije uspela da se plasira na Olimpijske igre pošto je usred Beograda poražena od ekipe Italije, delujući kao „raspasana banda“ koja nema ni glavu, ni rep, ni atmosferu, ni „kulturu dijaloga“ koja bi možda dovela do rešenja problema.
Vasilije Micić - Sputnik Srbija, 1920, 05.07.2021
Micić potvrdio pisanje Sputnjika: Pukao mi je mišić
„Ni na poluvremenu se u svlačionici nisu dogovorili, nakon prevrnutog stola za masiranje, neke vike... To bi bilo bolje od golih reči – momci, moramo bolje u odbrani. To kod nas ne ide. Trebalo je da uđemo ratnički, da se potučemo, da svi izađu sa pet grešaka...“, naveo je legendarni košarkaški trener Vlade Đurović.
Toga nije bilo, smušeni izrazi lica srpskih košarkaša tokom utakmice su ukazivali na to da nema timske hemije, zajedničke želje, osećaja da se nešto mora promeniti, već se sve svodilo na individualne pokušaje koji nisu dali rezultat.
Za nauk i za ubuduće – primer Italije je idealan, ekipa bez zvezdi, sa ratničkim mentalitetom, sa urlikom u igri ponetim posle pevanja himne, to je način da se stigne do velikog rezultata, ako ne do velikog, pa makar do očekivanog. U suprotnom, nije teško navići se na poraze...
Pojavilo se neželjeno lice – i poraz je bio neizbežan /video/
„Ludi Srbin“ ljut zbog novinara: „Da li mogu da završim? Mogu li?“ /video/
Kari Pešić priprema knjigu, a za Sputnjik kaže: Košarka je za nas – borba!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala