Sputnjik saznaje: Srbija menja pravac – Pešić je već kontaktiran

© AFP 2023 / STEVE C. MITCHELLSvetislav Pešić
Svetislav Pešić - Sputnik Srbija, 1920, 14.07.2021
Pratite nas
Košarkaški savez Srbije definitivno razmatra opciju da prekine saradnju sa Igorom Kokoškovim, aktuelnim selektorom muške seniorske reprezentacije i već su obavljeni razgovori sa legendarnim trenerom Svetislavom Pešićem, saznaje Sputnjik sport.
Prema našim saznanjima, rukovodstvo Košarkaškog saveza Srbije je donelo odluku da u budućnosti neće na poziciju selektora imenovati stručnjaka koji već ima posao, kao trener u klubu.
Kokoškov je u prošloj sezoni bio angažovan u turskom Fenerbahčeu, gde je imao veoma tešku sezonu, s obzirom na to da je prethodnog leta odlučio da se vrati u Evropu posle dve decenije provedene u Americi.
Košarkaši Srbije - Sputnik Srbija, 1920, 13.07.2021
Kada Srbi nisu imali „Marš na Drinu“, mogli su bar da se „posvađaju“ kao Italijani /video/
Činjenica da je morao da radi u klubu sa velikim ambicijama i promenljivim okolnostima sasvim sigurno nije dozvoljavala sjajnom stručnjaku da se potpuno posveti obavezama u reprezentaciji.
Posle lošeg rezultata u kvalifikacijama za Olimpijske igre, u javnosti su se čuli povici da bi selektor trebalo da bude profesionalac u Košarkaškom savezu Srbije, odnosno da mu to bude jedino zaposlenje.
Svetislav Pešić - Sputnik Srbija, 1920, 06.07.2021
Kari Pešić priprema knjigu, a za Sputnjik kaže: Košarka je za nas – borba!
Kako saznaje Sputnjik sport, čelnici Košarkaškog saveza Srbije su već kontaktirali Svetislava Pešića, 71-godišnjeg legendarnog trenera koji je reprezentaciju Jugoslavije doveo do titula na prvenstvima Evrope i sveta.
O dešavanjima u srpskoj košarci nedavno je za Sputnjik sport govorio nekadašnji direktor reprezentativnih selekcija Vladimir Kuzmanović, gostujući u emisiji Miljanov korner.
„Ovo je patetično“ – bura u Americi jer novinar nije dobio odgovor na pitanje
Kada jedan poziv promeni sve
Pešić je pokušao da nas upozori, a sada preuzima stvari u svoje ruke?
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala