Kada jedan poziv promeni sve

© Foto : KSS / Nebojša ParaušićSrpski košarkaš Aleksa Avramović
Srpski košarkaš Aleksa Avramović - Sputnik Srbija, 1920, 14.07.2021
Pratite nas
„Kada vas pozove Željko Obradović, kada vas pozove najbolji trener u istoriji Evrope – ne razmišlja se puno“, rekao je Aleksa Avramović za Partizan TV malo po dolasku u crno-bele. Reprezentativac Srbije drugo je pojačanje kluba iz Humske i naredne sezone biće jedan od glavnih igrača „Parnog valjka“.
Aleksa Avramović dete je Borca iz Čačka. U gradu kraj Morave je ponikao, načinio prve košarkaške korake i do sredine ove godine nikada sebe nije video u Crvenoj zvezdi ili Partizanu. Jednostavno je – Aleksa je karijeru gradio u inostranstvu i u Srbiji je sebe video samo u matičnom klubu, Borcu.
Avramović, koji u oktobru puni 27 godina, više puta isticao je da mu prija igranje u inostranstvu, da voli taj pritisak jer kao stranac morate da pravite razliku – u suprotnom nećete igrati.
To je reprezentativac Srbije, između ostalog, rekao i u intervjuu za Sputnjik u kom je opisao zašto ne vidi sebe u srpskoj klupskoj košarci.
Srpski košarkaš Aleksa Avramović - Sputnik Srbija, 1920, 05.06.2021
Srpska haubica u Španiji – Avramović za Sputnjik otkriva zašto ne vidi sebe među „večitima“
„Prija mi život u inostranstvu, učim jezike, različite kulture, prija mi to. Posle dođem u Srbiju i provedem u domovini tri-četiri meseca sa porodicom i prijateljima. Ne razmišljam u tom pravcu (da igram u Srbiji). Iz Borca sam otišao iz Srbije, te bih voleo da se nekada vratim u Čačak, kao i Malina (Marko Marinović). Voleo bih da se vratim u Borac kada bih mogao još da pomognem“, rekao je Avramović za Sputnjik.
Iz njegovog glasa moglo je da se oseti koliko voli Čačak i Borac, a to pokazuju i ove izgovorene rečenice jer nema ništa loše u tome ako ne vidite sebe u Zvezdi i Partizanu. Iako se Srbija deli na navijače ova dva kluba, postoji i manjina kojoj je „večiti“ nisu u srcu.
Za Avramovića je to (u srcu) Čačak, grad u kom je odrastao, ali... Šta se dešava kada najveći evropski trener, koji je inače rođeni Čačanin, dođe u Partizan i uputi vam poziv?
Željko Obradović, najtrofejniji trener Evrope, osvajač devet titula šampiona Evrope, vratio se tamo gde je i počeo – u Partizan – i odmah je krenuo u posao dovođenja igrača.
Na startu su se odredili prioriteti, a to je svakako dovođenje srpskih košarkaša. Jedan od najboljih, a dostupnih na tržištu, bio je Aleksa Avramović koji iza sebe ima sjajnu individualnu sezonu u Estudijantesu.
Bio je drugi strelac najjače domaće košarkaške lige u Evropi, Endese, timski uspeh je izostao jer je Estudijantes na nesrećan način ispao iz elite, ali individualno bio je jedan od boljih igrača španskog prvenstva.
Sezona se završila, Avramović je postao slobodan košarkaš i bio je u poziciji da bira gde će nastaviti karijeru. Prva je interesovanje pokazala Crvena zvezda, potom se uključila i Baskonija, a odmaz za njima išao je i Partizan.
Srpski košarkaš Aleksa Avramović - Sputnik Srbija, 1920, 06.07.2021
Partizan dobio novo veliko pojačanje!
Baskonija se činila kao najrealnija opcija, jer Avramović sebe nije video u Zvezdi i Partizanu, ali dolaskom Željka Obradovića, koji je takođe iz Čačka, sve se promenilo.
Obradović je na predstavljanju u Partizanu izjavio da bi najviše voleo da ima 12 srpskih košarkaša, ali i da to nije realno zbog mnogo faktora, a jedan od njih je, citiramo Obradovića, „zato što pojedini srpski igrači ne žele da igraju ovde“.
Da li je tu mislio na Avramovića, ne može niko 100 odsto da tvrdi, ali ako uzmemo u obzir da je reprezentativac Srbije rekao da se ne vidi u srpskoj klupskoj košarci, onda se uklapa u taj kalup igrača.
ŽOC je izjavio da će videti zašto je to slučaj, zašto Srbi ne žele da igraju u Srbiji, i posle nekoliko razgovora ubedio je Avramovića da pređe u Partizan. To je potvrdio i 26-godišnji košarkaš.
„Posle mnogo obavljenih razgovora sa Željkom Obradovićem shvatio sam da nigde ne bih mogao više da napredujem kao u radu sa njim i kao u ovom projektu koji mi je predstavio. Nije mu puno trebalo da me ubedi da napravim pravi izbor“, rekao je Avramović za Partizan TV.
Aleksa Avramović pravi je primer kako jedan poziv jednog čoveka, u ovom slučaju Obradovića, može da promeni mnogo toga i da utiče na krajnju odluku košarkaša.
Kari Pešić je pokušao da nas upozori
Partizan dobio novo veliko pojačanje!
Srpska haubica u Španiji – Avramović za Sputnjik otkriva zašto ne vidi sebe među „večitima“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala