„Došao je trenutak“: Krim smislio kako da spase bratsku Ukrajinu od „uzurpatora“

© Sputnik / Artem Kreminskiй / Uđi u bazu fotografijaObala Crnog mora u gradu Sudak na Krimu
Obala Crnog mora u gradu Sudak na Krimu - Sputnik Srbija, 1920, 14.07.2021
Pratite nas
Predsednik krimskog parlamenta Vladimir Konstantinov predložio je da se formira međunarodna platforma za spasavanje Ukrajine od propasti državnosti i od spoljnog upravljanja. Kako kaže, poluostrvo „neće ostaviti braću samu sa uzurpatorima“.

„Uveren sam da je došao trenutak da se uspostavi međunarodna ukrajinska platforma za spasavanje Ukrajine od propasti njene državnosti, gaženja njenog suvereniteta od strane zapadnih pokrovitelja i spoljnog upravljanja. Rusi i Ukrajinci su jedan narod, ne smemo da ostavimo našu braću same sa uzurpatorima“, rekao je šef krimskog parlamenta.

Predsednik Rusije Vladimir Putin  - Sputnik Srbija, 1920, 13.07.2021
Putin: Pokrenuto je vojno pokoravanje Ukrajine - to je očigledno
Prema njegovim rečima, antiruske snage su od 2014. godine pomoću državnog prevrata i uz podršku zapadnih pokrovitelja uspele da u potpunosti preuzimu vlast u Ukrajini pristupivši aktivnoj fazi realizacije projekta stvaranja ukrajinske „anti-Rusije“.
Nemamo prava da damo rusofobima i kleptokratama da raskomadaju Ukrajinu. Šta će biti ako im predamo Ukrajinu? Ko će biti sledeći?“, istakao je Konstantinov.
S tim u vezi, dodao je da u prilog činjenici da je Moskva spremna da podrži bratski ukrajinski narod ide i članak ruskog predsednika Vladimira Putina o Ukrajini koji je objavljen u ponedeljak.
„Sada je glavno pitanje u kojoj je meri ukrajinsko društvo spremno na momentalne i odlučne akcije“, rekao je on.
Ruski predsednik Vladimir Putin - Sputnik Srbija, 1920, 14.07.2021
„A ti nisi Rus?“: Putin objasnio trojstvo ruskog, ukrajinskog i beloruskog naroda
Podsetimo, ruski predsednik Vladimir Putin objavio je u ponedeljak članak „O istorijskom jedinstvu Rusa i Ukrajinaca“, u kojem je govorio o Ukrajini, o odnosima Moskve i Kijeva, o Donbasu, ali i o poreklu ruskog i ukrajinskog naroda, odnosno da su i Rusi i Ukrajinci jedan narod, jedna celina, kao i da to nije plod konjunkture, već da je to njegovo lično ubeđenje.
S tim u vezi, Putin je rekao da je nekoliko meseci razmišljao o pisanju članka o Ukrajini, istakavši da je počelo aktivno da se radi na projektu „anti-Rusija“, što mora da izazove zabrinutost Moskve.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala