Putin: Pokrenuto je vojno pokoravanje Ukrajine - to je očigledno

© REUTERS / EVGENIA NOVOZHENINAPredsednik Rusije Vladimir Putin
Predsednik Rusije Vladimir Putin  - Sputnik Srbija, 1920, 13.07.2021
Pratite nas
Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je Rusiji očigledno da je pokrenuto vojno pokoravanje Ukrajine te je izrazio nadu da će svi ti, koji su to započeli, ozbiljno shvatiti zabrinutost Moskve.
Kako je rekao, Rusiji je od suštinske važnosti da se ne stvaraju bilo kakvi problemi koji bi predstavljali pretnju za nju.
Pritom, kako je ocenio, te pretnje ne stvara Ukrajina, već njenu teritoriju i njene građane drugi iskorišćavaju na taj način.

„Mi vidimo da je počelo vojno pokoravanje te teritorije. To nas zabrinjava. Ja sam više puta o tome govorio. Mislim da će te naše zabrinutosti ozbiljno shvatiti oni koji to čine“, rekao je Putin za televiziju „Rusija 24“.

Govoreći o bivšim sovjetskim republikama Putin je rekao da je savremena Rusija priznala aktuelne geopolitičke realije, ali da je brine ukoliko negde mogu da nastanu kojekakve pretnje.
Pritom, podsetio je, Rusija ima izuzetno dobre odnose sa Kazahstanom, koja je takođe nekadašnja sovjetska republika, štaviše, sa tom zemljom postoje saveznički odnosi i ekonomski savezi.
Pročitajte još:
Putin objasnio zašto je napisao članak o Ukrajini: Aktivno se radi na projektu „anti-Rusija“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala