Carević: Crna Gora mora da vrati imovinu Karađorđevićima

CC BY 2.0 / Fermion / Plaža u Miločeru u Crnoj Gori
Plaža u Miločeru u Crnoj Gori - Sputnik Srbija, 1920, 14.07.2021
Pratite nas
Crna Gora mora da vrati imovinu koju je bespravno oduzela porodici Karađorđević, kazao je Marko Bato Carević, predsednik opštine Budva.
Carević je rekao da „Karađorđevići vode postupak protiv države i oni će dokazati da je imovina na Miločeru njihova, ali taj proces se odvija mimo opštine Budva“.
„Karađorđevići traže da im se vrati njihova imovina, a ne traže naknadu štete. Manje je bitno koliko to sve vredi, oni samo hoće svoju imovinu nazad, to im pripada po zakonu. U svakoj ozbiljnoj državi koja kuca na vrata EU, u predpristupnim pregovorima se kaže da je vladavina prava zagarantovana, pa zato treba biti pravedan. Porodica Karađorđević je sve pošteno platila Paštrovićima. To je prezime čija se istorija vezuje za Sveti Stefan. Iste te Paštroviće je država angažovala da rade na ovom prostoru, da bi ostvarili profit na izgradnji objekata, ali na tuđoj imovini. Država mora da vrati ovu imovinu i to je sve zakonski čisto i jasno“, rekao je Carević za portal Nova.
Sveti Stefan, Crna Gora - Sputnik Srbija, 1920, 08.07.2019
Karađorđevići traže da im se vrati i spa-centar u Miločeru
Predsednik opštine Budva dodao je da je sada „politika umešala prste, pa je sve prešlo u spor između porodice Petrović i Karađorđević“.
„U euforiji stvaranja crnogorske države, vlast je ćutala. Karađorđeviće zato pojedini gledaju kao okupatore i ne žele da im vrate ono što im pripada. Ipak, ako je država zainteresovana da zadrži tuđe, onda treba pošteno da im plati“, poručio je Carević.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala