Rus predviđa Đokoviću „nestvarno dostignuće“

© AP Photo / Alberto PezzaliNovak Đoković
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 13.07.2021
Pratite nas
Jevgenij Kafeljnikov, potpredsednik Ruske teniske federacije i nekadašnji prvi reket sveta i olimpijski šampion iz 2000. godine, smatra da je Novak Đoković već upisao svoje ime u istoriji tenisa, te da postoji velika šansa da ponovi uspeh Roda Lejvera i osvoji „kalendarski slem“.
Novak Đoković, u nedelju je nakon pobede u finalu nad Mateom Beretinijem podigao svoj šesti trofej na Vimbldonu i ujedno se izjednačio sa ostatkom „velike trojke“, Rafaelom Nadalom i Rodžerom Federerom, po broju osvojenih Grend slem titula.
Jelena i Novak Đoković na dodeli nagrade „Laureus“ u Monaku - Sputnik Srbija, 1920, 13.07.2021
Sa krova Vimbldona – na Sveti Stefan /foto/
Najpre je srpski teniser pokorio Australiju osvojivši Ozi open po rekordni deveti put, da bi u polufinalu Rolan Garosa skinuo sa trona „kralja šljake“ i posle velikog preokreta nad Stefanom Cicipasom osvojio drugi trofej u prestonici Francuske.
Lakše nego što se očekivalo, Novak je nakon samo dve nedelje priprema za prelazak sa najsporije na najbržu podlogu na Turu prevazišao sve prepreke i potpuno zasluženo osvojio svoj treći Vimbldon u nizu.
Sada mu ostaje samo Ju-es open kako bi posle Roda Lejvera postao prvi teniser u Open eri koji je osvojio „kalendarski slem“, za šta bivši ruski teniski as tvrdi da postoje velike šanse.
„Mislim da je velika verovatnoća da će Novak moći da osvoji sva četiri Gren slem trofeja – čak 75 odsto. Posle pobeda na Rolan Garosu i u Australiji bila je očigledna njegova mobilizacija u Vimbldonu, a mogu zamisliti šta će se dogoditi u SAD“, rekao je Jevgenij Kafeljnikov.
Goran Ivanišević i Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 12.07.2021
„Novak je kao u filmu – morate da ga 'ubijete' 27 puta!“
Legendarni Rus je potom i poentirao:
„Đoković je upisao svoje ime u istoriji tenisa, a ukoliko slavi u Njujorku to će biti nestvarno dostignuće“.
Rod Lejver je u Open eri osvojio sva četiri Grend slem turnira 1969. godine, a od tada nijednom teniseru to nije pošlo za rukom.
Nedavno je za Sputnjik sport govorio Srđan Đoković, Novakov otac, koji je otvoreno pričao o sinu, njegovim dostignućima, ali i odnosu zapadnog sveta prema njemu.
„Hteo sam da kao Srbin poremetim planove nekim zapadnjacima – mislim da sam uspeo“
Legende se poklonile Đokoviću
Federer se oglasio posle Đokovićeve pobede na Vimbldonu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala