„Novak je kao u filmu – morate da ga 'ubijete' 27 puta!“

© AFP 2023 / AELTC/BOB MARTINGoran Ivanišević i Novak Đoković
Goran Ivanišević i Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 12.07.2021
Pratite nas
Tačno dve decenije pošto je, kao igrač sa posebnom pozivnicom organizatora nastupio na Vimbldonu, Goran Ivanišević je ponovo mogao da se raduje najprestižnijem trofeju, ali ovoga puta kao trener šampiona – Novaka Đokovića.
Novak Đoković podiže trofej na Vimbldonu 2021. - Sputnik Srbija, 1920, 11.07.2021
Đoković treći put zaredom pokorio Vimbldon!
Nekadašnja jugoslovenska i hrvatska teniska zvezda je postala gotovo deo porodice Đoković, sa Novakom je na većini turnira i jasno je da ima veliki uticaj na njegove uspehe u poslednjih nekoliko godina.
S tim u vezi, Đokovića poznaje više nego drugi ljudi iz teniskog sveta i povremeno mora da iskoristi nove načine da opiše srpskog igrača, najboljeg tenisera u istoriji te igre.
„Sa Novakom je kao u filmovima. Morate da ga 'ubijete' 27 puta da biste ga pobedili. On stalno ustaje!“, naveo je Ivanišević.
Đoković je u sezoni već osvojio tri Grend slem turnira – preostaje još samo Ju-es open.
„Kao što sam govorio ranije, čak i kada nisam bio u njegovom timu, ako neko može da ostvari trijumf na sva četiri Grend slema u godinu, to je samo Novak. Rad sa njim je privilegija, čast, sve je, samo ne lako. Ima mnogo pritiska, nije dovoljno ući u finale, računamo samo pobede“, istakao je Ivanišević.
Za njega, rasprava o tome ko je najbolji igrač svih vremena ne postoji.
„To je odavno gotovo. Sada se radi samo o tome ko vam se više sviđa. Tri čoveka su osvojila 60 Grend slem titula... To je nerealno. Možda vam se sviđa Nadal, možda Federer, a za mene postoji samo jedan. Ako bude osvojio i Ju-es open ove godine – debata će biti i stvarno završena“, istakao je Ivanišević.
Podsetimo, Đoković je u nedelju pobedio na Vimbldonu, šesti put, osvojivši 20. Grend slem turnir čime se izjednačio sa Rafaelom Nadalom i Rodžerom Federerom.
► Legende se poklonile Đokoviću
► Đoković odgovorio Federeru
► Novak oduševio – gest koji će devojčica pamtiti ceo život /video, foto/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala