„Nasmejali su se Novakovoj želji kada je imao 15 godina – ja nisam“

© AFP 2023 / JEAN-CHRISTOPHE VERHAEGENNikola Pilić
Nikola Pilić - Sputnik Srbija, 1920, 13.07.2021
Pratite nas
Nikola Pilić, legendarni trener, otkrio je detalje iz mladosti Novaka Đokovića, iz perioda kada je on sanjao o sadašnjim uspesima.
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 12.07.2021
Stručnjaci za Sputnjik: Đoković je GOAT
Pilić je, gostujući u emisiji „Probudi se“, rekao da nikada ranije nije hteo da govori o tome da je njegov nekadašnji pulen najbolji teniser svih vremena.
„Sada su tu rezultati. Novak je na svaki mogući način ispred njih. Ne želim da umanjim ni Rafaela Nadala ni Rodžera Federera, ali Novak ima pozitivan skor sa svim teniserima sveta, osvojio je sve turnire iz kategorije 'super devet', jedini je osvojio svaki Grend slem po dva puta. Više nema dileme ko je najbolji ikada“, naveo je Pilić.
On se osvrnuo i na periode kada je Novak bio polaznik njegove akademije.
„Nisam mogao tada da znam da će biti najbolji na svetu, ali sam znao da će da bude vrhunski igrač. Sećam se jednom prilikom kada je imao 15 godina Novak je pričao sa nekim dečacima, i rekao je da želi da bude svetski broj jedan. Oni su se nasmejali, ja se nisam nasmejao na to. Verovao sam da može da ode daleko“, rekao je Pilić.
Legendarni trener je podsetio i na svoje ranije izjave.
„Ja sam pre više godina rekao da je Novak za mene mnogo više od teniskog igrača, s obzirom na to kakvu reklamu daje Srbiji, kakve emocije budi kod ljudi koji žive u Srbiji i van Srbije… On je fenomen“, istakao je Pilić.
„Hteo sam da kao Srbin poremetim planove nekim zapadnjacima – mislim da sam uspeo“
► Legende se poklonile Đokoviću
► Novak oduševio – gest koji će devojčica pamtiti ceo život /video, foto/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala