Olimpijski plamen Tokio 2020. - Sputnik Srbija, 1920
Olimpijske igre u Tokiju
Košarka, tenis, odbojka, vaterpolo... Srbija na Olimpijskim igrama u Tokiju ima 86 predstavnika – ko su oni, kada nastupaju i šta se od njih očekuje saznajte uz Sputnjik sport.

„Ludi Srbin“ ljut zbog novinara: „Da li mogu da završim? Mogu li?“ /video/

© AP Photo / Marcio Jose SanchezSelektor košarkaške reprezentacije SAD Greg Popovič i igrač Kemba Voker
Selektor košarkaške reprezentacije SAD Greg Popovič i igrač Kemba Voker - Sputnik Srbija, 1920, 13.07.2021
Pratite nas
Greg Popovič, selektor američke košarkaške reprezentacije, legendarni trener srpskog porekla, bio je veoma besan na novinara koji je insistirao na pitanju posle poraza Amerike od Australije.
Američki tim je doživeo šokantan poraz u pripremnoj utakmici za Olimpijske igre, drugi uzastopni posle 30 godina.
Detalj sa utakmice Australija – SAD - Sputnik Srbija, 1920, 13.07.2021
Olimpijske igre u Tokiju
Novi debakl Amerikanaca pred Tokio! /video/
Novinar Džo Verdon je postavio pitanje košarkašu Demijenu Lilardu, ono se odnosilo na istoriju američke košarke i činjenicu da su ranije reprezentativci Amerike dominirali nad rivalima u pripremnom periodu, a sada to nije slučaj.
„Dozvolite i meni da odgovorim na to pitanje. Postavili ste istu vrstu, isti oblik pitanja i prošli put kada ste pretpostavili stvari koje nisu tačne. Samo ste pomenuli reč 'razbijanje'. To se nikada nije dogodilo, ne znam odakle vam to“, rekao je Popovič.
Novinar je pokušao da pojasni pitanje, ali je Popovič, poznat po nadimku „ludu Srbin“ to sprečio.
„Da li mogu da završim? Ja da završim odgovor? Da završim svoju izjavu? Mogu li? Da li ćete mi dozvoliti ili ne? Ćutaćeš dok ja pričam, a onda ću ja slušati tebe“, istakao je Popovič.
Novinar je zaćutao...
„Kada pričate o prošlosti da smo 'razbijali' ove druge ekipe, pod jedan, ne poštujete druge timove. Pričao sam sa vama o istoj stvari prošli put. Imali smo neke veoma neizvesne utakmice sa četiri ili pet zemalja na ovim turnirima. Dobre timove ne možeš da 'razbiješ'. Određene utakmice mogu da se dogode tokom turnira, na Svetskim prvenstvima i Olimpijskim igrama, kada neko bude 'razbijen'. Ali generalno, niko ne 'razbije' dobar tim. Tako da, kada tako nešto kažete to je kao da pretpostavljate da je stalno tako. A to nije tačno“, zaključio je Popovič.
Novi debakl Amerikanaca pred Tokio! /video/
Dubai, Ibica? Ne – već Boljevac podno Rtnja /foto, video/
Pojavilo se neželjeno lice – i poraz je bio neizbežan /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala