Olimpijski plamen Tokio 2020. - Sputnik Srbija, 1920
Olimpijske igre u Tokiju
Košarka, tenis, odbojka, vaterpolo... Srbija na Olimpijskim igrama u Tokiju ima 86 predstavnika – ko su oni, kada nastupaju i šta se od njih očekuje saznajte uz Sputnjik sport.

Novi debakl Amerikanaca pred Tokio! /video/

© AFP 2023 / ETHAN MILLERDetalj sa utakmice Australija – SAD
Detalj sa utakmice Australija – SAD - Sputnik Srbija, 1920, 13.07.2021
Pratite nas
Košarkaška reprezentacija Sjedinjenih Američkih Država doživela je još jedan debakl u okviru priprema za Olimpijske igre, pošto ju je nadigrala Australija rezultatom 91:83.
Reprezentacija najbolje košarkaške nacije na planeti doživela je i drugi neuspeh u nizu u okviru priprema za Tokio, nakon šokantnog poraza od Nigerije.
Ovaj poraz znači da su SAD doživele tek četvrti poraz još od čuvenog 'Drim tima' iz 1992, godine kada su profesionalci krenuli da igraju za reprezentaciju, dok su tek treći put od tada izgubili dva meča u nizu.
​Prethodno im se to desilo na svetskim prvenstvima 2002. (od Argentine i Jugoslavije) i 2019. godine (od Francuske i Srbije).
Selekcija čuvenog trenera Grega Popoviča, na čelu sa NBA zvezdama kao što su Kevin Durent, Bredli Bil i Demijan Lilard, odigrala je izuzetno loš meč protiv ekipe koja po zvučnosti imena ne može da im parira.
Australija ja teren izašla sa nekoliko NBA igrača, kao što su Peti Mils, Džo Ingls, Metju Delavedova i Eron Bejns, ali bez ijednog koji se po individualnom kvalitetu može meriti sa Amerikancima.
​Prva četvrtina protekla je u egalu, a tim sačinjen od NBA zvezda je već do kraja prvog poluvremena došao do +11 i nagovestio rutinski trijumf.
Međutim, Australijanci su uspeli da treću deonicu osvoje rezultatom 32:18 i već pred ulazak u poslednji kvartal dođu do prednosti (69:64).
​Napadi Popovičevih izabranika nisu bili tečni, već su se uglavnom završavali „soliranjem“, dok ni odbrana nije bila na dovoljno dobrom nivou.
Aktuelni šampioni Olimpijskih igara su uspeli da naprave preokret i dođu do prednosti od dva poena (82:80), ali je usledila nova serija Kengura od koje nije bilo oporavka za favorita u ovom meču.
​U odsustvu Bena Simonsa, koji neće učestvovati na Igrama, najbolji je bio Peti Mils sa 22 poena i četiri asistencije.
Džo Ingls je zadržao plej-of formu i dodao 17 poena, četiri skoka i tri asistencije, Matis Tajbul je imao 12 poena, tri ukradene lopte i dve blokade, dok je Kirs Goulding dodao 11 poena.
Na drugoj strani istakao se Demijan Lilard sa 22 poena. Kevin Durent je ubacio 17 uz četiri skoka i dve blokade, dok je Bredli Bil imao 12 poena.
Niko više u reprezentaciji SAD nije bio dvocifren.
„Ne plašite se toga da samo crnci predstavljaju SAD“ /video/
Bruka u Parizu – Hardena pretresla policija, američki reper priveden /video/
Pet kompanija koje će Lebrona učiniti milijarderom
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala