Pomama za ruskom vakcinom „KoviVak“ u Moskvi: Za 24 sata — vakcinisano 12 hiljada ljudi

© Sputnik / Aleksandr Galьperin / Uđi u bazu fotografijaStart povtornoй vakcinacii ot COVID-19 v Sankt-Peterburge
Start povtornoй vakcinacii ot COVID-19 v Sankt-Peterburge - Sputnik Srbija, 1920, 11.07.2021
Pratite nas
Oko 12 hiljada ljudi primilo je vakcinu protiv virusa korona „KoviVak“ od petka do subote u paviljonima „Zdrava Moskva“, saopštio je moskovski departman za zdravstvo.
„U petak je moskovski departman za zdravstvo dobio oko 12 hiljada doza preparata 'KoviVak'. Ispostavilo se da je bilo i više onih koji su želeli da se vakcinišu tom vakcinom, zbog čega su nastali redovi pored paviljona. Svi koji su zauzeli red primili su vakcinu do kraja subote“, navodi se u saopštenju.
Resor je precizirao da se u redu za primanje te vakcine nalazi još oko dve hiljade ljudi.
Inače, dva dana zaredom u ruskoj prestonici pada broj novoobelih. S tim u vezi, gradonačelnik Moskve Sergej Sobjanjin izjavio je da pik ovog talasa prevaziđen.
Ruska vakcina protiv virusa korona KoviVak - Sputnik Srbija, 1920, 08.06.2021
Rusija odobrila treću fazu ispitivanja vakcine protiv korone – „KoviVak"
Vakcina instituta „Čumakova“ koja se krajem prošlog meseca puštena u prometi zazvala je veliko interesovanje građana Rusije.
 
Vakcina „KoviVak“ je inaktivirana vakcina. U njenoj osnovi je virus SARS-CoV-2, koji je posebno obrađen tako da je izgubio infektivna svojstva, ali istovremeno zadržava sposobnost izazivanja imunog odgovora. Ovakve vakcine sadrže čitav niz proteina virusnih čestica i, shodno tome, očekuje se da će imuni odgovor biti najkompletniji. Industrijska proizvodnja „KoviVaka“ zvanično je počela 25. marta.
Pročitajte još:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala