Rusija odobrila treću fazu ispitivanja vakcine protiv korone – „KoviVak"

© FNCI i razrabotki im. M. P. Čumakova / Uđi u bazu fotografijaRuska vakcina protiv virusa korona "KoviVak"
Ruska vakcina protiv virusa korona KoviVak - Sputnik Srbija, 1920, 08.06.2021
Pratite nas
Ministarstvo zdravlja Rusije izdalo je dozvolu za sprovođenje postregistracionih ispitivanja vakcine protiv virusa korona „KoviVak", a preventivna efikasnost i imunogenost proučavaće se na 32.000 pacijenata, sledi iz podataka registra dozvola za sprovođenje kliničkih ispitivanja Ministarstva zdravlja.
„'KoviVak' (Inaktivirana celovirusna koncentrovana prečišćena vakcina protiv virusa korona, vakcina za prevenciju kovida 19). III faza kliničkih ispitivanja. Cilj kliničkog ispitivanja: procena preventivne efikasnosti i imunogenosti i bezbednosti vakcine 'KoviVak' na zdravim dobrovoljcima uzrasta od 18 do 60 godina“, navodi se u registru.
Istraživanje će se sprovoditi na bazi 16 medicinskih organizacija, vakcina će biti proučena na 32.000 dobrovoljaca, dodaje se u saopštenju.
Očekuje se da će ispitivanje vakcine biti završena 30. decembra 2022. godine.
Širom Rusije se sprovodi vakcinacija protiv virusa korona. U Rusiji su registrovane četiri vakcine protiv kovida 19..
Vakcinu „KoviVak“ napravio je Centar „Čumakov“ Ruske akademije nauka. Vakcina „KoviVak“ je inaktivirana vakcina. U njenoj osnovi je virus SARS-CoV-2, koji je posebno obrađen tako da je izgubio infektivna svojstva, ali istovremeno zadržava sposobnost izazivanja imunog odgovora. Ovakve vakcine sadrže čitav niz proteina virusnih čestica i, shodno tome, očekuje se da će imuni odgovor biti najkompletniji. Industrijska proizvodnja „KoviVaka“ zvanično je počela 25. marta.  
Pročitajte još:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala