Kakve su prednosti čoveka rođenog na Balkanu

Pratite nas
Zašto smatra da je velika privilegija poticati sa Balkana, na osnovu čega onaj ko je rođen na Balkanu kad se uporedi s nekim iz Francuske ili Engleske može da vidi očigledne prednosti svog porekla – za „Orbitu“ otkriva nagrađivani pisac Goran Gocić, autor romana „Čovek iz nehata“ nedavno objavljenog u izdanju beogradske „Lagune“.
Šta je koncept novog pozorišta Teatrijum i kojim će predstavama ponovo oživeti prostor dvorišta Rektorata, kultnog mesta u kome su predstve postavljali Radomir Stević Ras i Petar Zec, za „Orbitu kulture“ otkriva osnivač Teatrijuma, glumac Tihomir Stanić.
Čime ga je priča o Bošku Tokinu inspirisala da posle 14 godina sedne na rediteljsku stolicu i počne snimanje filma „Budi bog s nama“, kao i šta o ulozi avangardnog umetnika i jednog od osnivača časopisa Zenit misli glavni protagonista ovog filmskog ostvarenja – saznajemo od legendarnog reditelja Slobodana Šijana i glavnog glumca Miloša Bikovića.
O evropskom filmskom festivalu Palić, o njegovoj dugoj tradiciji, ali i o izazovima pred kojim se festival našao – za „Orbitu kulture“, uoči otvaranja ovogodišnjeg izdanja, govore direktor festivala Radoslav Zelenović i filmski kritičar Nenad Dukić.
Emisiju „Orbita kulture“ možete slušati na talasima Studija B, subotom od 10.00 do 12.00 sati, kao i na našem kanalu na Jutjubu.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala