„Ja homofob, seksista i rasista?“

© AFP 2023 / ALBERTO PIZZOLIItalijanski fudbalski trener Đenaro Gatuzo
Italijanski fudbalski trener Đenaro Gatuzo - Sputnik Srbija, 1920, 10.07.2021
Pratite nas
Italijanski fudbalski trener Đenaro Gatuzo oštro je demantovao kritike koje je dobio nakon što nije dobio posao u Totenhemu.
Čuveni nekadašnji italijanski fudbaler je od leta slobodan agent, a jedno vreme je bio usko povezivan sa upražnjenim mestom menadžera engleskog Totenhema.
Predsednik kluba Danijel Levi se na kraju odlučio za doskorašnjeg stratega Vulverhemptona Nuna Espirita Santa, nakon čega su krenule spekulacije zašto je Gatuzo odbijen.
Engleski mediji su naveli da je Totenhem odbio Gatuza posle pritiska navijača, koji su bili nezadovoljni nekim komentarima koje je Italijan davao u prošlosti.
Hešteg #NeGatuzu je bio jedan od najpopularnijih na Tviteru u Velikoj Britaniji, dok su navijači podsetili javnost kako se temperamentni Italijan ponašao u prošlosti, setivši se i sukoba sa nekadašnjim pomoćnim Spursa Džoom Džordanom.
​Međutim, četrdesettrogodišnjak koji je ove na kraju minule sezone preuzeo Fiorentinu na samo 23 dana ne veruje da je to bio razlog zbog kojeg nije dobio posao u Londonu.
„Ne verujem da zbog toga nisam dobio posao u Totenhemu. Mislim da je najgore od svega za njihove navijače taj sukob sa Džordanom 2011. Ja rasista, seksista i homofob? To nije istina, pitajte moje bivše saigrače. Neke moje izjave su izvučene iz konteksta“, rekao je Gatuzo za „La Republiku“.
Srpski trener Aleksandar Janković - Sputnik Srbija, 1920, 03.07.2021
„Sramota što Srbija nije na EP, već razvijamo teorije po kafanama“
Gatuzo je komentare prema njemu nazvao „mržnjom preko tastature“, osvrnuvši se i na optužbe navijača da je homofob jer je 2008. godine rekao da istopolni brakovi ne bi trebalo da budu dozvoljeni u crkvama.
„Moja priča nas uči da mržnja preko tastature može da bude opasna i potcenjena. Ja sam javna ličnost i imam tu moć da mogu da odgovorim, ali postoje mnogi ljudi koji to ne mogu i koji će iz nemoći da se bace kroz prozor. Rekao bih mladima da žive svoj život, a ne tuđi“, zaključio je svetski šampion sa Azurima 2006. godine.
​► Fudbalski skandal i dalje potresa Hrvatsku
Rekord koji bukvalno niko nije mogao da predvidi /video/
Protestuje zbog rasizma, a ustvari – on je rasista?! /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala