Bivši talibani sa oružjem pre njihovog predavanja u Džalalabadu, 2015. - Sputnik Srbija, 1920
Kriza u Avganistanu
Najnovije informacije, fotografije i video snimci, kao i reakcije iz celog sveta na novonastalu krizu u Avganistanu...

Talibani zauzeli još jedan granični prelaz sa Iranom /video/

© Fotolia / VladimirfloydVojnik sa zastavom Avganistana
Vojnik sa zastavom Avganistana - Sputnik Srbija, 1920, 09.07.2021
Pratite nas
„Talibani“ (teroristička organizacija, zabranjena u Rusiji) su preuzeli kontrolu nad još jednim graničnim prelazom sa Iranom, javlja agencija „Pažvak“, pozivajući se na svoje izvore.
Kako je precizirano, reč je o graničnom prelazu Abu Nasr Farahi u provinciji Farah.
TELEGRAMMMM "{$url}"
Ranije su se pojavile informacije da su talibani ušli u Kandahar, administrativni centar istoimene provincije i najveći grad na jugu Avganistana. Takođe, pored već zauzetih kontrolnih punktova u Tadžikistanu, pripadnici „Talibana“ preuzeli su kontrolu nad prelazima na granici sa Iranom i Turkmenistanom. Tada je portparol političke kancelarije pokreta Muhamed Naim izjavio da susedne zemlje ne moraju da se brinu za bezbednost.
U Avganistanu je u toku sukob između vladinih snaga i militanata pokreta „Taliban“ koji su zauzeli značajne teritorije u ruralnim oblastima i pokrenuli ofanzivu na velike gradove. Eskalacija raste u svetlu obećanja Sjedinjenih Američkih Država da će povući sve trupe iz zemlje do 11. septembra.
Neki avganistanski vojnici povlače se na teritoriju Tadžikistana. Dušanbe je zatražio od saveznika u ODKB-u da pomognu u borbi sa izazovima u Avganistanu i zajedničkim naporima pojačaju južnu granicu zemlje.
Pročitajte još:
 
 
 
 
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala