„Penal za Englesku je penal za Borisa Džonsona“

© AP Photo / Frank AugsteinBoris Džonson
Boris Džonson - Sputnik Srbija, 1920, 09.07.2021
Pratite nas
Činjenica da je fudbalska reprezentacija Engleske gotovo na poklon dobila penal u polufinalu Evropskog prvenstva je „izraz zahvalnosti“ britanskom premijeru Borisu Džonsonu na reakciji po pokušaju stvaranja Superlige, nezavisne od UEFA, ocenjuje italijanski Gazeta delo Sport.
Rahim Sterling, fudbaler Engleske, proslavlja gol protiv Češke na Evropskom prvenstvu - Sputnik Srbija, 1920, 08.07.2021
Sterling progovorio o penalu: „Dodirnuo me je...“
Renomirani list je povezao dešavanja sa polufinala Evropskog prvenstva sa prethodnom velikom dramom u evropskom fudbalu, koja je okončana reakcijom Džonsona i pretnjama klubovima koji su bili deo „zavere“.
Podsetimo, ranije ove godine, najbogatiji klubovi Evrope su pokušali da sprovedu ideju o Superligi, kontinentalnom takmičenju nezavisnom od UEFA, koje je trebalo da bude finansirano američkim novcem.
Džonson je hitro reagovao, uputio je pretnje engleskim klubovima koji su redom odustajali od ideje i ostajali verni UEFA, odnosno njenim takmičenjima Ligi šampiona i Ligi Evrope.
Gazeta delo Sport navodi da je to razlog zbog koga je Engleska dobila „sudijsku naklonost“ u polufinalnom duelu Evropskog prvenstva protiv Danske.
Engleskom timu je u produžetku dodeljen penal, evidentno za prekršaj koji nije morao da bude okarakterisan tako, a koji je za posledicu doneo gol i rezultat 2:1 kojim je Engleska izborima mesto u finalu.
„Veoma darežljiv penal koji je omogućio Engleskoj da eliminiše Dansku potvrđuje sumnje o razmeni usluga između UEFA i Borisa Džonsona, koji se smatra spasiocem evropskog fudbala pošto je poveo napad na inicijatore Superlige“, naveo je izveštač italijanskog lista iz Londona, Stefano Boldrini.
U tekstu je navedeno da se prekršaj nad Rahimom Sterlingom u kaznenom prostoru Danske može nazvati „graničnim sa nepostojećim“.
Bez obzira na sve, Engleska je izborila finale, gde će se sastati upravo sa Italijom, na svom Vembliju.
► Kako su Danci „pokradeni“ na EP – dve lopte i laser u trenutku penala
► Čekalo se, čekalo i – desila se „lepotica“! /video/
► Gospodin „domaćinsko suđenje“ – Srbija pamti, ali Ronaldo i Danci ne opraštaju
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala