Sterling progovorio o penalu: „Dodirnuo me je...“

© AP Photo / Laurence GriffithsRahim Sterling, fudbaler Engleske, proslavlja gol protiv Češke na Evropskom prvenstvu
Rahim Sterling, fudbaler Engleske, proslavlja gol protiv Češke na Evropskom prvenstvu - Sputnik Srbija, 1920, 08.07.2021
Pratite nas
Rahim Sterling, vinovnik penala kojim se Engleska prvi put u istoriji domogla finala Evropskog prvenstva, tvrdi da je stvar bila „čista“, i da je sudija doneo ispravnu odluku.
Čak i fudbalski laici u sredu uveče bili su svedoci da nije bilo kontakta nad engleskim reprezentativcem Rahimom Sterlingom u 103. minutu igre polufinala Evropskog prvenstva između Engleske i Danske. Ipak sudija je „presudio“.
Danski fudbaleri - Sputnik Srbija, 1920, 08.07.2021
Kako su Danci „pokradeni“ na EP – dve lopte i laser u trenutku penala
Krilni napadač Mančester sitija iznudio je odluku sudije Danija Mekelija da nakon pada u kaznenom prostoru Danske pokaže na belu tačku, čime je Engleska overila svoje prvo finale na međunarodnim takmičenjima još od 1966. godine, a Sterling i dalje tvrdi da je penal bio „čist“.
„Ušao sam u kazneni prostor i on je ispružio nogu. Dodirnuo je moju nogu i to je bio čist penal“, rekao je Sterling nakon utakmice.
On je dodao da je polufinale bilo na najvišem nivou, te da je njegova ekipa pokazala jak duh.
„Znali smo da će biti teško, ali smo ostali strpljivi i znali smo da ćemo trčanjem i agresivnošću sve dovesti na ono što želimo. Ovo je još jedan korak u pravom smeru, ali sada moramo da se fokusiramo na finale. Korak po korak. Znamo koliko fudbal znači zemlji. Energija, atmosfera, sve je bilo vrhunski. Malo ćemo slaviti, a onda fokus na Italiju“, zaključio je engleski reprezentativac.
Finale Evropskog prvenstva između Engleske i Italije zakazano je za nedelju od 21 čas, a prenos uživo moći ćete da pratite tekstualnim putem na stranicama Sputnjik sporta.
Produžeci, drama, sumnjiv penal – Engleska u finalu Evropskog prvenstva!
Danska je od 107. minuta bila bitku sa desetoricom
Englezi su dobili „šamar realnosti“ /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala