Đoković dobio termin koji nije želeo – i protivnika koji ga se ne plaši

© AP Photo / Hamish BlairDenis Šapovalov
Denis Šapovalov - Sputnik Srbija, 1920, 09.07.2021
Pratite nas
Srpski teniser Novak Đoković će se u polufinalu Vimbldona sastati sa Kanađaninom Denisom Šapovalovim, u terminu u kojem nije želeo da igra.
Đoković i Šapovalov se sastaju u petak u drugom meču po rasporedu na Centralnom terenu, najverovatnije ne pre 16.30 časova, ali je teško proceniti kada će tačno taj duel početi.
Taj termin nije bio onaj koji je Novak želeo, pošto je srpskim novinarima posle pobede u četvrtfinalu rekao da je kroz turnir organizatore uvek pitao da igra prvi termin na Centralnom terenu.
Organizatori su uglavnom uslišavali molbu najboljeg tenisera sveta, ali to nije bio slučaj u polufinalu, pa su pre Đokovića i Šapovalova na teren u 14.30 izašli Mateo Beretini i Hubert Hurkač.
Razlog toga što Novak igra tokom drugog termina je najverovatnije taj što je pravilo organizatora u prethodnim godinama da najbolji meč, odnosno prvog favorita, stave u kasniji, medijski bolji termin.
Bilo kako bilo, to gotovo sigurno neće ni minimalno poremetiti fokus najboljeg srpskog sportiste, dok će protivnik biti podjednako motivisan kao da igraju u bilo kom drugom terminu.
Denis Šapovalov je ove godine ostvario najbolji Grend slem rezultat u karijeri plasiravši se u polufinale, nakon pobede u pet setova nad Karenom Hačanovim.
Dvadesetdvogodišnji Kanađanin rođen je u Tel Avivu 1999. godine od oca Rusa, pravoslavca, i majke Ukrajinke, jevrejke.
Japanska teniserka Naomi Osaka tokom Australijan opena 2020. - Sputnik Srbija, 1920, 09.07.2021
„Novak Đoković, Majkl Felps, Mišel Obama...“
Trenutno 12. teniser sveta se sa Novakom sastao šest puta i nijednom nije uspeo da ga pobedi, a tek u dva navrata je uspeo da mu otkine po set.
„On je najbolji teniser sveta, ali mislim da je sve moguće. Prvo što ćete videti na semaforu je 0:0. Ništa drugo nije važno. To je teniski meč, svako može da izađe kao pobednik. Verujem u sebe“, izjavio je Šapovalov posle pobede u četvrtfinalu.
Denis do ove godine nikada nije prošao drugo kolo Vimbldona u tri prethodna pokušaja, a ujedno nikada nije bio ni blizu pobede protiv Đokovića.
To mu, međutim, ne unosi strah u kosti, jer dobra forma pokazuje da uprkos statistici i izuzetno podređenom položaju pred finale – straha nema.
​► Federeru se ovo nikada nije desilo!
Novakova lekcija „specijalcu sa zadatkom“
Amerikanci analizirali Đokovićevo „tajno oružje“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala