Bivši talibani sa oružjem pre njihovog predavanja u Džalalabadu, 2015. - Sputnik Srbija, 1920
Kriza u Avganistanu
Najnovije informacije, fotografije i video snimci, kao i reakcije iz celog sveta na novonastalu krizu u Avganistanu...

Talibani postavili zastavu na granici sa Tadžikistanom /video/

© AP Photo / Allauddin KhanAvganistanski talibani
Avganistanski talibani - Sputnik Srbija, 1920, 08.07.2021
Pratite nas
Militanti pokreta Taliban (organizacija zabranjena u Rusiji) postavili su zastavu na avganistansko-tadžikistanskoj granici, izjavio je za Sputnjik izvor u administraciji Gorno-Badahšanske Autonomne oblasti Tadžikistana.
„Talibani, koji su 5. jula zauzeli granični prelaz avganistanskih vladinih trupa, postavili su danas zastavu na svojoj strani mosta preko reke Pandž koji povezuje dve države, nasuprot tadžikistanskog kontrolnog punkta Tem“, objasnio je sagovornik agencije.
U noći 5. jula avganistanski graničari predali su svoj kontrolni punkt bez borbe, a 312 vojnika prešlo je most u susedni Tadžikistan.  
TELEGRAMMMM "{$url}"
U Avganistanu je u toku sukob između vladinih snaga i militanata radikalnog pokreta Taliban koji su zauzeli značajne teritorije u ruralnim oblastima i pokrenuli ofanzivu na velike gradove. Eskalacija raste u svetlu obećanja Sjedinjenih Američkih Država da će povući sve trupe iz zemlje do 11. septembra.
Neki avganistanski vojnici povlače se na teritoriju Tadžikistana. Dušanbe je zatražio od saveznika u ODKB-u da pomognu u borbi sa izazovima u Avganistanu i zajedničkim naporima pojačaju južnu granicu zemlje.
Pročitajte još:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala