Pozitivan članak u časopisu „Nature“ ─ važno priznanje za vakcinu „Sputnjik Ve“

© Sputnik / Alekseй Maйšev / Uđi u bazu fotografijaŠpricevi i ampule sa vakcinom protiv kovida "Sputnjik Ve"
Špricevi i ampule sa vakcinom protiv kovida Sputnjik Ve - Sputnik Srbija, 1920, 07.07.2021
Pratite nas
Objavljivanje o efikasnosti ruske vakcine protiv virusa korona „Sputnjik Ve“ u britanskom naučnom časopisu „Nature“ („Priroda“) može da se uporedi po značaju sa podacima ranije objavljenim u časopisu „Lancet“ („Lanset“), smatra direktor Ruskog fonda za direktne investicije Kiril Dmitrijev.
„Ovo je definitivno važan članak, jer je ‘Nature’ jednako uvažen časopis kao i vrlo poznati ‘Lanset’, koji je objavio pozitivne podatke o efikasnosti i bezbednosti ‘Sputnjika’“, navodi se u izjavi Dmitrijeva objavljenoj na kanalu vakcine „Sputnjik Ve“ na Telegramu.
On je dodao da je ovaj časopis objedinio podatke objavljene na nalogu vakcine na Tviter o pozitivnim istraživanjima vakcinacije u Argentini, UAE, San Marinu i drugim zemljama.
TELEGRAMMMM "{$url}"
„’Sputnjik’ je definitivno izuzetno bezbedna vakcina, nema retkih neželjenih pojava koje vidimo kod niza drugih vakcina, ‘Nature’ se čak pita kako je to moguće, ali priznaje da podaci iz toliko velikog broja zemalja potvrđuju da je ‘Sputnjik’ izuzetno bezbedan“, istakao je Dmitrijev.
Generalni direktor Fonda takođe je primetio da je izuzetno važno priznanje ovog časopisa da je „Sputnjik Ve“ prvi koktel vakcina – vakcina kod koje se dve doze međusobno razlikuju.
„Od samog početka Institut ‘Gamaleja’ je govorio da će ovaj pristup vakcinskog koktela biti mnogo efikasniji, pružiti efikasniju zaštitu i sada upravo takav pristup pokazuje najmoćniju zaštitu od mutacija“, objasnio je on.
Britanski naučni časopis „Nature“ ranije je objavio istraživanje u kojem je potvrđena efikasnost ruske vakcine protiv virusa korona „Sputnjik Ve“. Naučni časopis „Lanset“ je početkom februara objavio rezultate treće faze kliničkih ispitivanja vakcine koji potvrđuju visoku efikasnost i bezbednost vakcine.
Pročitajte još:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala