Zvezda odgovorila na potez Partizana „zaključavanjem“ najboljeg igrača

© Foto : ABA liga / Dragana StjepanovićKošarkaš Crvene zvezde Ognjen Dobrić
Košarkaš Crvene zvezde Ognjen Dobrić - Sputnik Srbija, 1920, 06.07.2021
Pratite nas
Ognjen Dobrić, jedan od najboljih košarkaša Crvene zvezde i reprezentativac Srbije, produžio je ugovor sa crveno-belima do leta 2023. godine, saopšteno je na sajtu kluba. Zvezda je ovu vest objavila nekoliko sati nakon što je Partizan u svoje redove doveo srpskog reprezentativca Aleksu Avramovića.
Na ovaj način prekinute su spekulacije oko mogućeg Dobrićevog odlaska, a spominjali su se kao zainteresovani Barselona i Olimpijakos.
Dobrić je rođen u Kninu 26. oktobra 1994. godine, visok je dva metra, a prošao je sve mlađe selekcije KK Crvena zvezda u koju je stigao pre 2011. godine iz matičnog Mladenovca.
Prošao je put od izuzetno talentovanog juniora koji je osvajao srebrnu i bronzanu medalju sa mlađim selekcija Srbije (2013 i 2014 godine u Pragu na Kritu), talentovanog seniora koji se „kalio“ u FMP-u tri sezone, do prvog profesionalnog ugovora sa KK Crvena zvezda, koji je potpisao 2016. godine.
Već na kraju prve profesionalne sezone 2016-2017 osvojio je triplu krunu i titulu najkorisnijeg igrača Superlige.
Standardni član Crvene zvezde bio je i u narednim sezonama (osvojio je u sezonama nakon toga 2017-2018 i 2018-2019 još jednu titulu ABA lige, dve titule nacionalnog šampionata, Kup Radivoja Koraća i Superkup), a ponovo je zablistao u upravo završenoj sezoni 2020-2021 u kojoj je bio prevaga u finalnim utakmicama ABA i Superlige Srbije.
Sa Zvezdom je već osvojio 10 trofeja.
Kari Pešić priprema knjigu, a za Sputnjik kaže: Košarka je za nas – borba!
Partizan dobio novo veliko pojačanje!
Srbija ispašta zbog snova dece i roditelja o Americi
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala