Britanci se ogrešili o Medvedeva; Federer: Nisam srećan, to nije fer

© AP Photo / Kirsty WigglesworthRodžer Federer
Rodžer Federer - Sputnik Srbija, 1920, 06.07.2021
Pratite nas
Ruski teniser Danil Medvedev nalazi se blizu plasmana u četvrtfinale Vimbldona, a dobiće i priliku da prvi put ove godine igra na Centralnom terenu samo zbog toga što su britanski organizatori na to primorani. O tome je govorio i njegov (potencijalno) naredni protivnik Rodžer Federer.
Federer je rutinski savladao Italijana Lorenca Sonega sa 3-0 u setovima i plasirao se u četvrtfinale, a protivnik će mu najverovatnije biti Medvedev.
Ruski teniser je u ponedeljak popodne imao prednost od 2-1 u setovima nad Poljakom Hubertom Hurkačom (6:2, 6:7, 6:3), uz 4:3 za Hurkača bez brejka u četvrtom setu.
Međutim, s obzirom da je taj duel igran na Terenu 2 koji nema krov, duel je prekinut zbog padavina, a meč je odložen za utorak, te je nastavak zakazan za 14.30.
To znači da će Federer imati mnogo više vremena da se pripremi za četvrtfinalni duel, koji će se igrati u sredu.
„Nisam srećan zbog toga. Nije fer, iskreno, ali tako je. I ja sam bio nekada u tim situacijama. Oni su mladi, mogu da se oporave, tako da ne bi trebalo da bude veliki problem za njih“, objasnio je Federer.
Problem oko odlaganja duela Rusa i Poljaka mogao je lako da se izbegne, ali su organizatori odlučili da to ne urade, već da ga pomere za sutra.
​Federerov duel na Centralnom terenu – na kojem krov postoji – završen je oko 21.00, pa je bilo i više nego dovoljno vremena da Hubert i Danil pređu na isti i tamo završe duel uprkos kiši.
Rodžer Federer tokom turnira u Haleu - Sputnik Srbija, 1920, 04.07.2021
Federer odbrusio novinarima zbog pitanja o Đokoviću
Međutim, organizatori Vimbldona nisu želeli to da urade, pa će ruski teniser morati da potraži prolaz u četvrtfinale u utorak – barem, konačno, na Centralnom terenu.
Dodatno je zanimljivo to što Medvedev, drugi teniser sveta i drugi nosilac turnira, nijedan meč od dosadašnja četiri nije igrao na Centralnom terenu, što je zabezeknulo veliku većinu ljubitelja tenisa.
Priliku da igra će dobiti tek u nastavku duela sa Hurkačom – i to prinudno. Ali, ukoliko izbegne iznenađenje, njegov okršaj sa Federerom će biti spektakl u koji će sve oči teniskog sveta biti uperene.
​► Teniserka srpskog porekla dobila žestoku kaznu na Vimbldonu
Spektakl u pet setova – Fučovič preko Rubljova do Đokovića! /video/
Đoković o britanskim provokacijama: Morao sam da im pokažem gde im je mesto
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala