Ovacije na Vimbldonu za teniserku koja je pobedila opaku bolest /video/

© AP Photo / Kirsty WigglesworthKarla Suares Navaro, španska teniserka
Karla Suares Navaro, španska teniserka - Sputnik Srbija, 1920, 06.07.2021
Pratite nas
Karla Suares Navaro, španska teniserka koja je nedavno izašla kao pobednik u bici sa opakom bolešću, ispraćena je ovacijama sa poslednjeg profesionalnog izdanja na vimbldonskom Centralnom terenu nakon što je izgubila od najbolje teniserke sveta Ešli Barti.
Tridesetdvogodišnja teniserka nije mogla da zamisli lepši način za završetak vimbldonske karijere – centralni teren, zatvoren krov, meč protiv svetskog broja jedan u ženskoj kategoriji, sa majkom koja je kamerom ovekovečila svaki važan trenutak iz boksa Karle Suares Navarove.
Špankinja koja će se penzionisati na kraju ove sezone, odigrala je fantastičan drugi set protiv Bartijeve, ali je Australijanka ipak prošla u drugo kolo Vimbldona pobedom od 2-1 u setovima (6:1, 6:7, 6:1).
„Mislim da mi je Vimbldon podario mnogo lep poklon“, uzbuđena je bila Suares Navaro nakon meča i dodala:
„Zaista uživam u svemu što sam prošla. Mislim da sam trenutni najsrećniji igrač na turniru, sigurna sam u to“.
Špankinja koja je pre nekoliko meseci pobedila opaku bolest, stizala je tri puta do osmine finala Vimbldona, i iako je travnata podloga najteža za njen stil igre, bivša broj šest na VTA listi uživala je u trenutku.
Karla Suares Navaro, španska teniserka - Sputnik Srbija, 1920, 03.01.2021
Bila je spremna za penziju, a onda je dobila rak – i to je promenilo sve
„Zaista sam uživala na travi, ali je jako teško jer imamo samo dve ili tri nedelje turnira na travi tokom godine“, rekla je ona.
„Sve ide prebrzo. Ali, to je jedan od najlepših turnira u godini. Kad god se vratim budem veoma srećna ovde. Sve je tako lepo. Svi igraju u belom, i to je za mene zaista nešto posebno. Imam veoma lepe uspomene“, navela je Suares Navarova.
Nakon pobede Bartijeve, Australijanka se pridružila ovacijama publike koja je Karlu gromoglasnim aplauzom ispratila sa terena.
„Ona zaslužuje samo najbolje“, rekla je Barti dodajući da joj je bilo zadovoljstvo igrajući tenis sa španskom teniserkom.
„Ona je izuzetna osoba, sjajan borac, sjajna takmičarka i veoma voljena i poštovana u svlačionici. Mnogo će nam nedostajati. Želela sam da joj izrazim zahvalnost koju zaslužuje. Publika je bila izuzetna. Priredili su joj izvanredan doček, kao i kada je napuštala teren“, navela je Australijanka.
Ni na društvenim mrežama nije manjkalo emocija, te je između ostalih i Novak Đoković uputio reči hvale Suares Navarovoj.
Karla će na Olimpijskim igrama biti deo španskog nacionalnog tima, a nakon Tokija nastupaće na svom poslednjem profesionalnom US openu u septembru, što bi trebalo da bude i kraj njene karijere.
Surova sudbina Špankinje: „Mislila sam da je korona, kad ono – rak“
„Najteža faza bolesti je pitati se zašto je sudbina odabrala baš nas“
Serena u suzama napustila Vimbldon; Federer: Bože, ne mogu da verujem /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala