Italijanski posao u verziji 2.0

© AFP 2023 / JUSTIN TALLISFudbaleri Italije
Fudbaleri Italije - Sputnik Srbija, 1920, 06.07.2021
Pratite nas
Fudbalska reprezentacija Italije je svoju reputaciju ekipe koja može da iskoristi i najmanju grešku rivala da bi ostvarila najbolji mogući rezultat podigla na viši nivo tokom Evropskog prvenstva.
Vujadin Boškov - Sputnik Srbija, 1920, 26.06.2021
Čizma „gazi“ na temeljima ideologije legendarnog Srbina
Nekada je „ofsajd zona“ bila deo terena u kojoj su carevali Italijani, pre svega na čelu sa Filipom Inzagijem, ali je nedostatak pravog i istinskog ubojitog špica naveo selektora Roberta Mančinija na promenu ideologije.
Mančini je, posle neuspeha u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2018. godine, morao da koriguje stvari, više nije bilo mesta za individualne egzibicije, već je ključ svega postala kompaktna timska igra.
Ona se najbolje videla u utakmici četvrtfinala protiv Belgije, izuzetno talentovane i napadački potentne ekipe.
Italija je uspela da ostvari plasman u polufinale ponovo koristeći „nebranjene delove terena“, ali ovoga puta nije bilo bojazni od ofsajd zamke.
Mančini je, koristeći brzinske i tehničke sposobnosti Lorenca Insinjea i Federika Kjeze, kao „polutki“, napravio veliki problem Belgiji u takozvanim „poluprostorima“, odnosno na delovima terena između odbrambene i vezne linije rivala.
U tome je tandem ofanzivnih vezista imao veliku podršku u nešto povučenijim kolegama, Nikolu Bareli i Marku Veratiju, igrom je sa centralnog dela dirigovao Žoržinjo, a sa bekovskih pozicija, u uloge krila konvertovali su se Đovani Di Lorenco i Leonardo Spinacola, do povrede.
Role su bile savršeno podeljene, Verati je imao najviše dodavanja, Žoržinjo je „gurao“ loptu napred, Insinje je bio najopasniji po gol Belgije, dok je jedini klasični napadač, Čiro Imobile, imao ulogu „sidraša“, odnosno igrača prema kome je upućeno najviše pasova u napred.
​Rezultat svega je pobeda nad Belgijom i plasman u polufinale, gde će se Italija u utorak od 21.00 sastati sa Španijom, ekipom koja je u jednakoj „krizi zvezda“, ali je tokom takmičenja izgradila sjajni timski duh na čijim krilima je uspela da eliminiše Hrvatsku.
► Italijani: Nije fer; Španci: Razgovarali smo sa psihologom
► Protestuje zbog rasizma, a ustvari – on je rasista?! /video/
► Fudbalski skandal i dalje potresa Hrvatsku
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala